İzmirli hekimler, İzmir Tabip Odası'nın yeni yönetimini belirlemek için yarın (15 Nisan Pazar) sandık başına gidiyor. Seçimde Hekim Güçbirliği ile Demokratik Katılımcı Hekimler grupları yarışacak.

İzmir Tabip Odası'nın seçimli genel kurulu 15 Nisan Pazar günü gerçekleşecek. İzmir Tabip Odası'nın karşısında bulunan Salih İşgören İlkokulu'nda yapılacak seçimler pazar sabah 9.00'da başlayacak ve sandıklarda saat 17.00'ye kadar oy kullanılacak.

Seçimde, Mevcut başkan Prof. Dr. Fehmi Akçiçek'in aday olduğu Hekim Güçbirliği grubu ile Prof. Dr. Funda Barlık Obuz'un başkan adayı olduğu Demokratik Katılımcı Hekimler grubu yarışacak. Yaklaşık 9 bine yakın hekimin katılacağı seçimler öncesinde hekimlerin, hekimliğin ve toplumcu sağlık anlayışının ancak Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri yaşadığı sürece ayakta kalabileceği düşüncesinde olduklarını belirten Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, hekimlerin sorunlarını sıraladı. Bunlar arasında insanca yaşama yetecek, emekliliği hayal olmaktan çıkartacak emekli aylığı, sağlıkta şiddet yasa tasarısının bir an önce yürürlüğe girmesi, performans baskısının hafiflemesi adına döner sermaye sabit tutarlarının iki katına çıkarılması olduğunu anlatan Akçiçek, özel sağlık kurumlarında çalışan hekimlerin hak edişlerinin SGK güvencesine kavuşturulması gerektiğini söyledi.

HUKUKSUZ İHRAÇLAR


Özlük hakları, iş ve gelir güvencesi, mesleki bağımsızlık ve halkın sağlık hakkı için göreve aday olduklarını açıklayan Demokratik Katılımcı Hekimler grubu başkan adayı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz ise, son dönemde meslek örgütlerinin çıkarılmak istenen yasalarla etkisiz ve işlevsiz hale getirilmek istendiğini söyledi. Toplumun sağlığının korunmasında ve sağlığın en önemli belirleyicilerinden demokratik ve özgür bir ortamın yerleşmesinde hekimlere büyük görev düştüğünü savunan Obuz, OHAL sürecinde kanun hükmünde kararnamelerle binlerce hekimin haksız hukuksuz şekilde ihraç edildiğini öne sürdü. Obuz, güvenlik soruşturması olumsuz geldiği gerekçesiyle mecburi hizmete başlatılmayan bine yakın yeni mezun hekim olduğunu, bu hekimlerin özel kuruluşlarda da çalışamadığını dile getirdi. Son 15 yıldır uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın iflas ettiğini ileri süren Obuz, "Bu programın önemli bir parçası olan performans sistemi, yarattığı haksızlıklar ile iş barışını bozmaktadır" dedi. DHA