Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından 17 Türk bankasının kredi notu görünümlerinin "pozitif"e çevrilmesi sonrasında Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye ekonomisi ve borsa üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Durağan'dan Pozitif'e: Doğru Bir Karar

Özgür Demirtaş, Moody's'in Türk bankalarının kredi notu görünümlerini "pozitif"e çevirmesini olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Ülke notunun bir kademe daha yükselmesi gerektiğini düşünen Demirtaş, bu durumun borsa için de olumlu olduğunu belirtti.

Borsa Ucuz Ama...

Türkiye borsasının fiyat olarak ucuz olduğunu ifade eden Demirtaş, ancak bunun risk priminin yüksekliğinden kaynaklandığını vurguladı. Ucuzluğun temelinde faiz indirimlerinin sistemi etkilemesinin rol oynadığını belirtti.

Faizler ve Risk: Kritik İlişki

Faizlerin yükselmesiyle birlikte indirgeme oranlarının arttığına dikkat çeken Demirtaş, bu durumun alternatif yatırım araçlarının ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade etti.

Moody's Artırımı ve Uzun Vadeli Planlama

Moody's şirket not artırımlarını olumlu bulan Demirtaş, bu artırımların borsaya pozitif etki yapmasını umduğunu belirtti. Ancak uzun vadeli başarı için Türk şirketlerinin dolar bazında değerlenmesi, merkez bankasının doğru politikalarını sürdürmesi, jeopolitik risklerin azalması ve yapısal reformlara başlanması gerektiğini vurguladı.

Yatırımlarda Uzun Vadeli Düşünce

Demirtaş, mali politikaların Merkez Bankası'nı destekleyici konuma gelmesi gerektiğini ve yatırımların her zaman uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerini noktaladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ