CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne saldırı hazırlığında olduğu öğrenilen terör örgütü IŞİD üyesi 6 kişilik grubun son anda yakalandığı belirtildi.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne önceki gün yapılan ihbarda Adalet Yürüyüşü'ne yönelik terörist saldırı yapılacağı bilgisi iletildi. Polis, terör örgütü IŞİD mensubu olduğu bilinen ve emniyette kaydı olan 6 kişiyi yakın takibe aldı. Dün Kayseri’de siyah bir minibüs kiralayan IŞİD’lilerden 2'si Kocaeli’de yakalandı. 4 kişi ise Kayseri’de gözaltına alındı.
İhbar üzerine harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Hazırlıkların ardından Kartepe ilçesinde, panelvan tipi bir araç Özel Hareket polislerinin de katıldığı operasyon ile yakalandı.
Operasyon anı kameralara saniye saniye yansıdı. Otomobilde bulunan ve terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu belirtilen 2 kişi gözaltına alındı. Kocaeli'de, CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanların arasına minibüsle dalarak saldırı hazırlığında olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişinin 'Ebu Hüseyin' kod adlı IŞİD militanı O. K. olduğu belirlendi.

BÜYÜK PROVOKASYON ÖNLENDİ

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Polisimiz güzel bir istihbarat sonucu 6 kişilik DEAŞ militan grubunu gözaltına aldı. Minibüsle konvoya saldıracaklardı. Minibüse AK Parti flamaları koymuşlardı. Büyük bir provokasyon önlendi" dedi. Kayseri Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlatmış olduğu Adalet Yürüyüşü'nü provake etmek amacıyla ilimizden kiralamış olduğu araçla Kocaeli'ne hareket eden ve burada araç ile yürüyüş yapan kortej üzerine sürmek suretiyle eylem yapma planı içerisinde olduğu tespit edilen O.K. isimli şahıs Kocaeli Emniyeti ile kurulan koordinenin ardından Kocaeli Emniyetince yakalanması sağlanmıştır" denildi.


TEZCAN: YÜRÜYÜŞE DÖNÜK SALDIRI PLANI DEĞİL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan terör örgütü IŞİD'in saldıracağı yönünde bilgi gelip gelmediği yönündeki soruyu, "Bölgede bir IŞİD operasyonu olduğu bilgisini aldık emniyet güçlerinden de. Ancak bunun rutin bir çalışma sonucu olduğunu öğrendik. Bu yürüyüşe dönük özel bir saldırı ya da planlamaya dayalı bir operasyon değilmiş, emniyetin yaptığı açıklama. Emniyetin rutin bölgedeki terör örgütlerine yönelik çalışmasının bir parçası. Doğal olarak yürüyüş güzergahı buradan geçince emniyetin dikkati ve çabaları da belli noktalara daha fazla yoğunlaşıyor. Bu yararlı da bir şey. Bu çerçevede özel bir şey yürüyüşe dönük saldırı planı değil ama genel operasyonlar çerçevesinde yapılmış önlemler olduğu bilgisini aldık" dedi. Önlemlerin arttırılmasından rahatsız olmadıklarını ifade eden Tezcan, polis ve jandarmaya teşekkür ederek şöyle konuştu: "Önlemlerin arttırılmasından biz rahatsız değiliz. Bunlar bizim ayrıca talebimizdir. Bu provokasyon girişimlerine karşı güvenli bir şekilde yürüyüşü tamamlayıp mitingi gerçekleştirmek istiyoruz. Buradaki mesele şu; Her geçen gün sayımız artıyor. Her geçen gün kortej uzunluğu artıyor, ilgi artıyor. İstanbul'a yaklaşınca bu daha da büyüyecek. Bu çerçevede kortej düzeni içerisinde korteje aranarak kişilerin katılması önlemi bizce de önemlidir. Anons araçlarından da bu konuyu uyarıyoruz. Kortej içerisine araçların alınmaması özel araçların bizim makam araçlarımız dahil olmak üzere alınmaması doğru bir önlemdir. Bunların hepsi bizim mutabakatımızla alınmış önlemdir. Daha önce de yol güzergahını yürüyüşe kapatılmasını talep etmiştik. Araç girişlerini trafiğe kapatılması tek şerit halinde diğer yoldan gidiş geliş şeklinde verilmesini talep etmiştik. Bu çerçevedeki alınan önlemler son güne yaklaştıkça provokasyon söylemleri de arttıkça doğru ve alınması gereken önlemlerdir" diye konuştu.