AKP iktidarının yurttaşa değil, yandaşa yarar sağlayan çalışmalar yaptığını söyleyen CHP’li Yedekci, “Rant ve talan politikalarınız karşısında insanımızı ve yaşam şeklimizi savunacağımıza hiç şüpheniz olmasın” dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Kanal İstanbul için açıklanan 50 milyar lira bütçe ile kaç tane fabrika kurulabileceğini ve kaç yurttaşın istihdam edilebileceğini sordu. İtiraflar sonucunda günahların silinmeyeceğini, suçlardan beraat edilemeyeceğini vurgulayan Yedekci, “İtiraflarınızın sonucunda yeşil alanlarını, deprem toplanma alanlarını imara açmayacağınızı neden açıklamadınız, neden açıklamıyorsunuz?” diyerek iktidarın itiraflarındaki samimiyeti sorguladı.İnsanımızı savunacağızİktidar tarafından yurttaşa değil yandaşa yarar sağlayan çalışmalar yapıldığını vurgulayan Yedekci, “Rant ve talan politikalarınız karşısında insanımızı ve yaşam şeklimizi savunacağımıza hiç şüpheniz olmasın” dedi.

CHP’li Yedekci’nin konuşmasında şunları söyledi: “En sonunda kendinizi de isyan ettiren beton kent anlayışınız sonucunda İstanbul'umuzu beton kente çevirdiniz. İtiraf edince günahlarınız silinecek mi sandınız, suçlarınızdan kurtulacağınızı mı zannettiniz? Kanal İstanbul'a önce 13 milyar, sonra 50 milyar lira bütçe açıkladınız. Bu parayla Doğu'ya, Güneydoğu'ya, Karadeniz'e kaç tane fabrika yapılır, kaç vatandaşımız istihdam edilir, hiç düşündünüz mü? Tabii ki, hayır. Çünkü kamu yararı söz konusu. Yandaşa değil, vatandaşa fayda söz konusu. İtiraflarınızın sonucunda yeşil alanlarını, deprem toplanma alanlarını imara açmayacağınızı neden açıklamadınız, neden açıklamıyorsunuz? Rant ve talan politikalarınız karşısında insanımızı ve yaşam şeklimizi savunacağımıza hiç şüpheniz olmasın” Kaynak: "İktidar yurttaşın değil yandaşın yararına çalışıyor"