Haber/ Gökçe ADAR

CHP İzmir İl Örgütü 37'nci Olağan Kongre'de yeni yönetimi seçmek için bugün sandık başına gidiyor. Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir’deki kamulaştırma hamlesi ve kötü ekonomi gidiş üzerinden sert ifadeler kullanarak, "Urla’da 511 parselde köylünün, çiftçinin, DİSK’in arazilerine el konulurken kendi arazilerine dokunulmayan Ensar Vakfı var. Cumhurbaşkanı bir kararname çıkarmış. Acele kamulaştırma kararı verilmiş. Şanslı ve ayrıcalıklı kurumlarından olan Ensar Vakfı’nın arazilerine dokunulmuyor. Kıt kanaat yaşayan vatandaşın arazini alınırken Ensar Vakfı’nın arazine dokunulmamış. Acele kamulaştırma yapılacak şeyler yurt savunmasıdır. Burada cumhurbaşkanının aldığı karar halkın mı yoksa belli kişilerin yararına mı? Kamu yararı nerede? Peşini bırakmayacağız. Vatandaşın bir karış toprağını yandaşa, sermaye odaklarına yedirmeyeceğiz” dedi.

Dur demek CHP'nin görevi

Türkiye ekonomisinin çökmüş olduğunu ifade eden Yücel, "7 milyonu aşkın işsiz var. 2020’nin Ocak ayında 600 binin üzerinde icra dosyası var. 500 binin üzerinde atanamayan öğretmen, 1 buçuk milyon üzerinde EYT’li yurttaşımız var. 18 sene önce iktidara geldiklerinde komşularıyla sıfır sorun yaşayan Türkiye sorun yaşamadığı komşusu kalmayan ülke haline gelmiştir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.Bu işe dur demek sizlerin görevi. Bu işe dur demek CHP’nin ve örgütlerinin görevidir. Bu gidişe dur demek vatanını, milletini seven tüm yurttaşlarımızın görevidir" diye konuştu. 31 Mart Yerel Seçiminde büyük kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Yücel, “31 Mart yerel seçimlerinde ‘Martın sonu bahar olsun’ dedik. Baharı getirdik.Türkiye genelinde bir başarı yakaladık. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP 11 büyükşehir ve il ile içe belediyeleri kazandık. İzmir’de yüzde 58 gibi rekor bir oyla seçim kazandık. İzmir’de 22 olan belediye sayımızı 24’e çıkardık. 24 ilçede kendi adaylarımızda 1 ilçede ittifak ortağımız İYİ Parti adayıyla Millet İttifakı olarak toplamda 25 ilçede seçim kazandık. 25 sene sonra İstanbul ve Ankara’yı kazandık. Bu iller AKP’ye genelde iktidara taşıyan iller. Bugün Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde 50’sini CHP’li belediyeler yönetiyor. Bu başarıda hepimizin payı var. Bu başarıda ittifak ortaklarımızın, Atatürk ilke ve devrimleri için kaygılanan ve mücadele eden yurttaşlarımızın emeği var. Ama bu başarının bir de mimarı var. Göreve geldiği günden beri CHP’yi ve örgütlerini topumun tüm kesimleriyle kucaklaştıran, herkes için adalet diyerek 435 kilometre yürüyen, Millet İttifakı’nın kurulmasına öncülük eden ve attığı doğru adımlarla süreci doğru yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kııçdaroğlu’nu kutluyorum ve İzmir il örgütü adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. Kongre özelinde değerlendirme yapan Yücel, “Bugün CHP’yi iktidara taşıyacak kadroları seçeceğiz. İlçe kongrelerimizi yaptık. Parti içi kadrolarımızı yenilediğimiz bu süreçte mahalle delege seçimlerinden bu yana sandığa irade yansıtan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni seçilen ilçe başkanlarını,yöneticileri ve delegeleri şimdiden kutluyor, sonucun kentimize, partimize ve İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Özkan:CHP'de FETÖ olmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise şu ifadeleri kullandı: “CHP’de FETÖ olmaz, PKK olmaz. Her gün ağız dolusu küfürle CHP’ye saldıranlara sesleniyorum; FETÖ’nün siyasi ayağını bu salonda değil Saray’da arayın. Biz demokrasiye, insan haklarına, iyiliğe katkı sunmaya devam edeceğiz. Ve biz kazancağız. Açlıktan kendini yakan baba için, yoksul mahalleler için, evine ekmek götürme derdindeki işçi için kazanacağız. Bir iktidara yürüyoruz. İktidara giden yolun fişeğini ateşleyecek olan kent İzmir’dir."

Bayır çarşaf liste istedi

Seçim yöntemi konusunda söz alan CHP İzmir Milletveakili Tacettin Bayır seçimin çarşaf liste ile yapılmasını istedi. Bayır, “Bir konuda hemfikiriz. CHP’nin yapılacak ilk genel seçimlerde mutlaka iktadar olacağı konusunda hemfikiriz. Bu partiye emek vermiş ak saçlı arkadaşlarımız, partiye emek vermek istediklerini il yönetim kurulu, il disiplin kurulu üyesi ve kurultay delegesi olmak istediklerini söylüyor. 37 yıldır aktif siyaset yapan biri olarak diyorum ki çarşaf liste birleştirir blok liste ayrıştırır. Blok listenin en fazla zararı seçilecek il başkanına ve genel merkez yöneticilerine olur. 655 delegesi olan İzmir listelerde yer bulabilecek arkadaş sayısı 95. Ama arkadaşlar örgütün kantarına çıkmak istiyor. Neden engelliyorsunuz? Biz bu kongreden birleşerek çıkacağız. İktidaryürüyen bir partinin İzmir gibi CHP’lilerin gözünün olduğu kongrede liste seçimi çarşaf listeyle yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Soyer'den Birlik çağrısı

Tuncay Özkan'dan sonra kongrede konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, farklılıkların son bulması çağrısı yaparak şu ifadeleri kullandı: CHP'nin tek kamu gücü belediyelerdir. 11 büyükşehirin Türkiye nüfusunun yarısının fazlasından kucakladığını düşünün. Her gün milyonlarca insana dokunuyoruz. Her yerde açmış çiçeklerimiz var. İnsanların iş bulamadığı için inhara sürüklendiği bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Birlik olup çok daha fazla konuşacağız. Mücadelenin öncüleri sizlersiniz. Bu mücadelenin neferi en çok İzmir'e yakışıyor. Aramızdaki ayrılıkları bir tarafa bırakarak, olanca gücümüzle aydınlığı yurt çapına yayacağız. Kurtuluşa ihyacımız olduğu bu günlerde diyoruz ki; Ha müdafa yoktur, sa müdafa vardır. O sah bütün vatandır."