İzmir İl Örgütü, erken genel seçim kararı alınmasının ardından çalışmalara resmen start verdi. İl Yönetimi, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Ayrıca yaşanacak parti içi yarış için Başkanı Deniz Yücel, “Aday olacaklar varsa ilk başta bize söylesin. Önce bizim haberimiz olsun” dediği öne sürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 24 Haziran için alınan erken genel seçim kararının ardından harekete geçti.



İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetim kurulu üyeleri, il binasında düzenlenen toplantıda ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Birkaç eksik ve mazeretli dışında ilçe başkanlarının büyük kısmı toplantıya katıldı. Gelemeyen ilçe başkanları ise zirveye temsilci gönderdi. Toplantıda bir arada erken yapılacak olan genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ana gündem maddesi olarak masaya yatırıldığı öğrenildi. İl Başkanı Deniz Yücel’in başkanları tek tek dinlediği, görüş ve öneri aldığı ifade edildi. Tüm örgüt izlenecek yol haritasına ilişkin fikir alışverişi yaparken başkanlar da ilçelerinde yürüttüğü ve ilerleyen süreçte hayata geçirecekleri çalışmaları aktardı. İl Örgütü seçimlerin sathı mailine girildiğini vurgularken çalışmalara tam gaz start verme kararı aldı. İlçe örgütleri de İl Başkanı Deniz Yücel’in liderliğinde alana ve sokağa ineceği öğrenildi.

Ayrıca parti içi yarış da toplantıda gündeme geldi. Ön seçimin yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini korurken İl Başkanı Yücel’in aday olmayı düşünenlere, “Aday olacaklar varsa ilk başta bize söylesin. Önce bizim haberimiz olsun” mesajını verdiği öne sürüldü.



Öte yandan milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’a da çok sayıda başkanın şaka yollu olarak, ‘Nevzat Başkan adaylığını ilan etsene’ dediği ifade edildi. Kavalar’ın ise, ‘Arkadaşlar bu işler böyle olmaz’ cevabını verdiği öğrenildi.

Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in ise flaş bir çıkışa imza attığı öğrenildi. Alper’in, ismi son günlerde kulislerde olası cumhurbaşkanı adayı olarak lanse edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ilişkin öneride bulunduğu belirtildi. Alper’in toplantıda, “Aziz Başkan cumhurbaşkanı adayı olmalı” dediği dile getirildi. İlçe başkanlarının isteğiyle il danışma kurulu ileri bir tarihe ertelendi. Gerekçe olarak ise seçime az bir süre kalması ve saha çalışmalarının hızlandırılması gösterildi.