İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar; “Biz daha siyaset yapmaya başlamadık. Şuanda inşaatla uğraşıyoruz. Dua etsinler inşaat biraz daha uzun sürsün. Türkiye’de siyaset ondan sonra başlayacak” dedi.

güncel sayfa.qxdİYİ Parti İzmir’de ilçe teşkilatlarını kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şuana kadar 15 ilçenin başkanı atandı. Geriye kalan ilçelerin kimlere emanet edileceği ise henüz belli değil. Parti, 10 Aralık’ta yapılacak büyük kongrenin ardından diğer ilçelerin başkanlarını da atamayı planlıyor. Öte yandan İYİ Parti’nin Konak ilçesi Çankaya semtinde tuttuğu il binasında tadilat çalışmaları sürüyor. Alkan İşhanı 2. katta tutulan parti binasında süren tadilatın, 15 gün içerisinde tamamlanması öngörülüyor. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, bir yandan teşkilatları oluşturmaya diğer taraftan da il binasının tadilatının bitirilmesi için çabalıyor. 9 Eylül Gazetesi’ne konuşan Ulupınar, parti işleri ile uğraşırken, rakiplerine gözdağı vermeyi de ihmal etmedi. Ulupınar; “Biz daha siyaset yapmaya başlamadık. Şuanda inşaatla uğraşıyoruz. Dua etsinler inşaat biraz daha uzun sürsün. İnşaatlar bitsin, herkes evini yapsın, kapısını rahat rahat açmaya başlasın bütün Türkiye’de siyaset ondan sonra başlayacak. Kim nerede duruyor, ne yapıyor bunlar anlayacak. Türkiye’ye biz bunu çok iyi anlatacağız” açıklaması ile iddialı bir çıkışta bulundu.

KRİTER VATAN SEVGİSİ

Partide ve teşkilatlarda görev alan isimlerde aradıkları kriterlerin başında vatan sevgisinin geldiğini ifade eden Yıldırım Ulupınar; “Talepler var, o taleplerin arasından başkanları belirliyoruz. Biz MHP’ye alternatif bir siyasi parti değiliz. Kimseye alternatif bir siyasi parti değiliz. Biz iktidara aday olan bir siyasi partiyiz. Bu nedenle kriterimiz vatan sevgisi. Ayrıca ilçe başkanlarımızı seçerken kriterimiz belli. Kemik MHP’li, kemik CHP’li değil her kesimi kucaklayacak ilçe başkanları atıyoruz. Bu tür arkadaşlarımızı bulup görevleri onlara veriyoruz” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yöneltilen FETÖ’cü suçlamalarına da değinen Ulupınar, tüm bu eleştiri ve iddiaların partinin rüzgarını kesmek için dile getirildiğini ileri sürdü. İYİ Parti’nin bir halk hareketine dönüştüğünü söyleyen Ulupınar, “Meral Akşener’i halk çıkardı ve Akşener umut oldu. Akşener’e yöneltilen FETÖ suçlamalarına sadece gülerim. Bunu diyen kişilere bakmak lazım. Neredeler, bir zamanlar neredeydiler… Bunlar söylenecek çünkü İYİ Parti’nin ismi bile korkuttu” açıklamasında bulundu. Milletin kendilerini umut olarak görmesini boşa çıkarmayacaklarını açıklayan Ulupınar, şunları söyledi: “Bunu söylemekten korkuyorum. Partimize İzmir’de inanamayacağınız şekilde bir teveccüh var. Ülke sırat köprüsünden geçiyor ve biz sorumluluğumuzun ne olduğunu biliyoruz. Buraya gelen bütün arkadaşlarımız görev istiyor. İstersem bugün yönetim kurulumun tamamını profesörlerden, avukatlardan, doktorlardan, kadınlardan kurabilirim. Çok yoğun bir talep var ve buna bana umut veriyor.”