Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın Mardin’e getirilen cenazesi, Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Arıklı Mahallesi Boyunlu Mezrası’na götürüldü.

Şehidin eşi Semanur Erdemir Dündar ile yakınları ayakta durmakta güçlük çekerken, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, şehidin babasına Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafını verdi. Şehit Dündar’ın cenazesi, Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Türkçe ve Arapça ağıtlarla gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ümraniye'de 1'i ağır 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırı kamerada Ümraniye'de 1'i ağır 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırı kamerada

şehit

"Oğlum sana bütün haklarım helaldir"

Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde bölücü terör örgütü mensuplarının düzenlendiği hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem, Gaziantep’te ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit oğlunun tabutuna sarılan baba Mehmet İyem, "Oğlum sana bütün haklarım helaldir" dedi. Kardeşi ise ağabeyini asker selamıyla uğurladı.

Şehit Abdulkadir İyem’in naaşı, öğle saatlerinde Şırnak’ta düzenlenen uğurlama törenin ardından öğle saatlerinden sonra askeri uçakla Gaziantep’e getirildi. Şehit Abdulkadir İyem, havaalanında yapılan resmi karşılama töreni sonrası Bahaeddin Nakipoğlu Cami’de ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı, Asri Mezarlık Şehitliği’ne defnedildi.

şehit

Asker selamı verdi

Cenaze namazı öncesi ve sonrası şehidin annesi Ayişe ve babası Mehmet İyem ile kardeşleri ve diğer yakınları feryat ederek gözyaşı döktü. Cenaze namazının ardından şehit Abdulkadir İyem’in naaşı askeri araca konuldu. Bu sırada anne Ayişe, baba Mehmet ile şehidin kardeşleri tabuta sarıldı. Baba Mehmet İyem ise tabuta sarılarak, "Oğlum sana bütün haklarım helaldir" dedi. Kardeşi ise şehit ağabeyini asker selamı ile uğurladı.

Kaynak: DHA-AA