Konak Belediye Meclisi'nin ikinci oturumunda da tansiyon yüksekti. AKP Grubu, Başkan Sema Pekdaş'ın kendilerine söz vermediğini ileri sürerek, Meclis salonunu terk etti.


Haber / Umut KARAKOYUN

Konak Belediyesi Meclisi'nin Eylül ayı ikinci oturumu da gergin bir atmosferde tamamlandı. Sema Pekdaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, önce satış krizi çıktı. Halkapınar’da bulunan Başkent Üniversitesi’ne ait arazinin satışı, Meclis'te gerilimi arttırdı. 2014 yılında söz konusu arazide yer alan hissesini kamu yararı olmadığı gerekçesiyle devretmeyen ve bedelsiz tahsis talebine de karşı çıkan Konak Belediyesi, daha sonra satış kararı aldı. Belediyenin satış kararı alması, AKP ile CHP'li meclis üyelerinin ters düşmesine neden oldu. AKP'li Meclis Üyesi Tevfik Erdoğan’ın ‘Ballı satış’ iması, CHP meclis üyelerinin tepkisini çekti. Erdoğan, “Gelecekte burasıyla ilgili ballı satış iddiaları gündeme gelmesin. Kamuoyu vicdanı açısından bunun önüne geçelim” dedi. Erdoğan hastane ile hisse ortaklığına gidilmesini önerdi. Daha sonra Başkan Pekdaş dosyayı incelemeleri için AKP'li üyelere iletti.

BALLI SATIŞ KAVGASI

AKP'li Meclis Üyesi Tevfik Erdoğan ayrıca araziye inşaat ruhsatı verildiğini iddia etti. Başta Başkan Pekdaş ve CHP’li meclis üyeleri ile belediye bürokratları Erdoğan’ın iddialarını sert bir dille reddetti. CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ, “Konak’ta ballı satış ne zaman oldu? Tüm Türkiye bizim. Ülkede vakıflara bağışlanmayan yer mi kaldı? Arkadaşımızın söylemleri çok ciddi iddialardır” dedi. Daha sonra Başkan Pekdaş dosyayı iddialarını ispatlaması için AKP'li Erdoğan’a iletti. Erdoğan dosyayı inceledikten sonra ilgili bölümde satış ruhsatının Pekdaş döneminde verildiğine dair herhangi bir delil bulamadı. Daha sonra Başkan Pekdaş ve CHP’li Mehmet Ali Büyükkayıkçı konuyla ilgili teknik bilgilendirme yaptı. Gergin olan Meclis, AKP Grup Başkanvekili Sait Başdaş’ın söz almasının ardından daha da gerildi. Söz alır almaz, Pekdaş'ı eleştiren Başdaş, uzun süredir kendisine söz verilmediğini ileri sürdü.

İSTEDİĞİN GİBİ YÖNETEMEZSİN

AKP'li Başdaş; “Başkanım biz burada söz almadan konuşmuyoruz. CHP'li arkadaşlar hiç söz almadan konuşuyor. Bu meclisi siz yönetiyorsunuz. Adaletli yönetim sergileyin. Yönetmeyecekseniz orayı yönetecek birine bırakın” dedi. Bunun üzerine Pekdaş öfkelenerek, “Sözünüzü geri alın, haddinizi bilin. Ben meclisi nasıl yöneteceğimi bilirim. Sizden öğrenecek değilim. Madem öyle oturun yerinize, sizin sözünüzü kesiyorum. Size daha sonra söz vereceğim. Meclis böyle yönetilir” açıklamasını yaptı. Tansiyonun yükseldiği Meclis'te Başdaş, “Sen burayı istediğin gibi yönetemezsin” diye bağırdıktan sonra AKP grubu, AKP Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın işareti ile salonu terk etti. AKP'nin salondan ayrılması üzerine konuşan Sema Pekdaş ise, “Demokrasi fazla geldi” eleştirisinde bulundu. AKP grubu oturumu terk ettiği için, satış kararı CHP’li üyelerin ‘evet’ oylarıyla oy birliğiyle kabul edildi. Böylece, tartışmaların eksik olmadığı Konak Meclisi, bir kez daha aynı görüntülerle oturumu tamamladı.