Aynı soruyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a ileten Sındır, bu defa ise konunun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görev ve yetkisinde olduğunun cevabını aldı.

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe komisyon görünmelerinde öğretmenlere 3600 ek gösterge verilip verilmeyeceğini sözlü olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a soran Sındır, Selçuk’tan gelen yazılı yanıtla konunun görev ve sorumluluk alanı içerisinde çalışmaların Cumhurbaşkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yürütüldüğü cevabını aldığı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen cevap çerçevesinde 3600 ek gösterge sorusunu bu sefer de yazılı soru önergesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a ileten CHP’li Sındır, Oktay’tan aldığı yanıtla “bahsi geçen hususlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görev ve yetki alanına girmektedir” cevabıyla karşılaştı. Bakanlıklardan gelen cevaplara ilişkin yaptığı değerlendirmede iktidara sert sözlerle yüklenen Milletvekili Sındır, “iktidar topu birbirine atarak seçim meydanlarında verdiği 3600 ek gösterge sözünü geçiştirmeye çalışıyor. İktidar hizmet değil yalan üretiyor” dedi.

“Milletimiz hesabını mutlaka sandıkta sorar”

İktidarın 3600 ek gösterge sözünü hiçbir zaman tutma eğiliminde olmadığını söyleyen Sındır, “seçim meydanlarında yurttaşlarımıza 3600 ek gösterge sözü defalarca verildi. ‘Verin yetkiyi bu kardeşinize bütün sorunlar çözülecek’ dediler yetkiyi alalı 2 buçuk sene oldu ama ortada sonuç yok. İktidar 3600 ek gösterge sözünü unutturmaya çalışıyor, verdiği kerhen cevaplarla konuyu geçiştirmeye çalışıyor; ne unutturmalarına ne de bu konunun gündemden düşmesine izin vereceğiz. İktidarın bu konuda takındığı tavır ne ahlaka ne vicdana ne de siyasi etiğe sığar. Bu yaptığınız siyasi istismardır, aldatmacadır. Milletimiz hesabını mutlaka sandıkta sorar” dedi.

“İktidar hizmet değil yalan üretiyor”

Sözlerine iktidara seslenerek devam eden Milletvekili Sındır, “Buradan bir kez daha iktidara sesleniyorum; getirin 3600 ek göstergeyi bir günde Meclis’ten geçirelim. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a bütçe görüşmelerinde ‘öğretmenlerimize 3600 ek gösterge vermeyi düşünüyor musunuz?’ diye soruyoruz, sayın bakan verdiği cevapla topu Cumhurbaşkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığına atıyor. Soru önergesi ile aynı soruyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a soruyoruz, Sayın Oktay da verdiği cevapla konunun ‘Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görev ve yetki alanına girmektedir’ diyor. iktidar topu birbirine atarak seçim meydanlarında yurttaşlarımıza verdiği 3600 ek gösterge sözünü geçiştirmeye çalışıyor. İktidar hizmet değil yalan üretiyor. Ortada 3600 ek gösterge sözü var ama muhatap yok!” dedi.

"Refaha CHP iktidarında ulaşacaklar"

Memurlara 3600 ek gösterge verilmesi için CHP’nin Meclis’e getirdiği kanun teklifine iktidarın ret verdiğinin hatırlatarak sözlerini sonlandıran Sındır şöyle konuşu: “Emeklilikte AKP’ye takılanlar, ithalat sopasıyla terbiye edilmeye çalışılan çiftçiler, ‘KYK borçları silinsin’ diyen ama seslerine kulak asılmayan hayata borçla başlayan gençler, sefalete terk edilen, acı reçete kesilen asgari ücretliler, açlık sınırının altında maaşa mahkum edilen emekliler, kaderine terk edilen esnaflar, 3600 ek gösterge sözü tutulmayan öğretmenler, iç güvenlik personelleri, sağlık çalışanları, din görevlileri arzuladıkları ve hayalini kurdukları refaha CHP iktidarında ulaşacak. İktidarımızda ne 5’li çete ne de yandaş kazanacak, iktidarımızda vatandaş kazanacak” dedi.