Bir dizi açılış ve ziyaret için İzmir’e gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Balçova’daki ilçe başkanlığının açılışında İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin ve Meclis üyeleri ile bir araya geldi. Uzun yıllar Ekonomi Bakanlığı yaptığını ve sokak ekonomisinin önemini bildiğini söyleyen Genel Başkan Ali Babacan, pandemi sürecinde günübirlik kazançla hayatını devam ettiren sokak satıcıları ile müzisyenlerin bunalıma girerek intihar ettiğini belirtti.

İktidara geldikleri zaman ilk 90 günde atacakları adımları belirlediklerini de sözlerine ekleyen Babacan, “Bunu planlayan bizden başka parti yok. Acil çözülmesi gereken sorunları tespit ettik ve iktidar olduğumuzda hemen bunların adımlarını atacağız. Söz konusu 90 günlük programda sokak satıcıları ile sanatçılarını ve günübirlik çalışanları ekonomimize kazandırmak için de düzenlemeler yapacağız. Hem istihdam sağlayın hem de dev bir piyasaya yön veren bu grupları kayıt altına alacağız” diye konuştu.

'Siyasete girin' çağrısı

Bu çözümleri üretirken seyyar satıcılar, günübirlik çalışanlar ve sokak sanatçılarını da dinleyip onların görüşlerini alacaklarını kaydeden Babacan şunları söyledi: “Bana ilettiğiniz raporu ekibimizle detaylı şekilde inceleyeceğiz ve önceliklendireceğiz. Sizlerin de bu süreçte hem belediye meclislerinde hem de TBMM’de görev almanız, yaşadığınız sorunları bizzat takip edip çözmeniz açısından önemli. Tüm bu kesimlerin siyasette görev alması, sorunların hızlı şekilde çözümü açısından bizlere de yol gösterici olacaktır.” İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin ise, “Seyyar esnafın bu zor süreçte zabıtayla kovalamaca yaşaması ise bizleri iki kat yoruyor. Bizim amacımız sabit esnafın, dükkanların olmadığı alanlarda kayıt altına alınarak çalışmak. Ülke genelindeki 6.5 milyon seyyar satıcının hakkını savunan kim olursa biz de tüm varlığımızla onun yanında yer alacağız” diye konuştu.