Karabağlar Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, katıldığı bir televizyon programında 2019 yerel seçimleri öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Karabağlar'da bir dönem daha belediye başkanlığı için çalışmalarını sürdüren Muhittin Selvitopu, seçim sürecini değerlendirdi. Adaylık sürecinde, Karabağlar'da sokak sokak, cadde cadde, esnaf ve vatandaşları, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini belirten Selvitopu, "Karabağlar'da çok iyi bir süreç yaşadık. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik, kendi yaptığımız çalışmalarımızı anlattık" dedi.

Karabağlar halkının yeni dönemde de kendisine yetki vereceğinden şüphesi olmadığını ifade eden Selvitopu, "Pazartesi yada 31 Mart akşamı, Karabağlar'da Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı'nın yerel iktidarı devam edecek" diye konuştu.

Dernek, vatandaş ve esnaf ziyaretlerinden olumlu tepkiler aldıklarının altını çizen Selvitopu, vatandaşların isteklerinin olduğunu ve yapılması gerekenlerin yapıldığını belirterek, "Belediyemiz şu an tamamen organize ve vatandaşların taleplerini yerine getiriyor. Bir yandan da vatandaşlarımızın beklenti ve isteklerini dinleyerek anlamaya çalışıyoruz, önümüzdeki dönemde de bunları yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

Çalışanlarımızla hiçbir sorunumuz yok

Karabağlar Belediyesi'nde çalışanlarla hiçbir sorun yaşamadığını belirten Başkan Selvitopu, "Çalışanlarımıza hak ettikleri ücretleri şu anda veriyoruz, bu konuda da uzun süredir Karabağlar Belediyesi'nde bir iş barışı var ve iş o

rtamı gayet iyi. Çalışan arkadaşlarımız görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Personelimizle hiç bir sorunumuz, sıkıntımız yok. Çalışanlarımız ne ister? İyi bir çalışma ortamı, diyaloğu ve sosyal ilişkilerinin geliştiği bir ortam. Bunlar da Karabağlar Belediyesi'nde var" diye konuştu.

Böyle laflara karnımız tok

Poligon Deresi'nin değerlendirilmesi konusunda açıklamalarda bulunan Selvitopu, "Millet Bahçesi yapacağız deniyor ama bizim bu laflara karnımız tok. Yetki şu anda iktidarda, bunu vaat olarak söylemeyeceksiniz, yapacaksınız. Orayı Millet Bahçesi ya da rekreasyon alanı olarak belirleyecekseniz, bunu resmi olarak gerçekleştirme imkanınız var. Bu ortada yok vaatler var. Vaatler almış başını gidiyor, hiç bir temeli yok. Bize gelen yazılarda buraya yapı yapma isteği var. Yani söylenen başka, yapılmak istenen başka. Tabi insanlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oldukları için, dünyadan haberleri yok. Şuana kadar da lafta olan bir istek; tabi gerçekleşirse bu bizi memnun eder. Böyle sözde değil, resmi olarak gerçekleşirse, planlarda işaretlenirse ve kamuoyunda da duyurulursa biz de o zaman inanırız. Bu tür yapacağız, edeceğiz gibi laflara herkesin karnı tok, bunları kimse ciddiye almıyor. Biz de belediyeye gelen yazılarda böyle bir şey görmedik, böyle bir şeyi görmek istiyoruz." diye konuştu.

Karabağlar'da konut stoku yeterli

Aynı sorunun, Uzundere'de bulunan 87 hektarlık alana ilişkin de yaşandığını sözlerine ekleyen Selvitopu, "Üniversite alanı için 380 bin metrekare ayırdık deniyor. Biz buradaki 800 bin metrekarenin tamamının üniversite alanı olmasını istiyoruz. sivil toplum kuruluşları da bunu istiyor, ama bunu bir türlü yapamıyorlar. Çünkü şu anda oraya TOKİ'ye devrettiler ve bunu bir türlü açıklayamıyorlar. Yerel yönetimlerin ihtiyacı var mı diye niye sorulmadı. Biz oranın tamamının üniversite alanı olması konusunda hukuksal mücadelemiz devam edecek. Orada konut izninin bir fayda sağlamayacağını, tam tersine Karabağlar'a zarar vereceğini söylüyoruz. Ben merak ediyorum burada konutlar niye ve kimin için yapılacak. Bunu da bir anlatsalar da Karabağlar halkı bilse. Karabağlar'da yeterli konut stoku var, 2050 yılına yetecek konut stoku var. Karabağlar'da 120 STK ile bunun peşini bırakmayacağız" dedi.

CHP'li belediyeleri eleştirenlerin 17 yıldır Karabağlar Kaymakamlığı önündeki çukuru göremediklerini ifade eden Selvitopu, buraların Karabağlar halkına faydalı olacak hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Açıkça söylüyoruz, burası altı otopark, üstü meydan olarak Karabağlar halkına sunulmalı diyoruz. Bunda da bir yanlış taraf görmüyoruz. Sivil toplum kuruluşları bunu istiyor, vatandaşlarımız bunu istiyor. Duyarlıysanız bu isteklere, bunu desteklersiniz. Biz yapacağımız işlerle halkın karşısına çıkıyoruz. Karabağlar'a faydalı olacak ve geliştirecek işlerin peşindeyiz" dedi.

Karabağlar'ın değeri daha da artacak

Karabağlar'ın son 5 yılda popüler bir hale geldiğini belirten Selvitopu, önümüzdeki yıllarda bu ilginin daha artacağını belitti. Karabağlar'daki gelişmelerden öncelikle, ilçede yaşayan insanların yararlanması gerektiğini savunan Selvitopu, "Karabağlar'ı geliştiren, Karabağlar'a emek veren insanlarımızın haklarının teslim edilmesinden yanayız. Her zaman söylüyorum, Karabağlar'da 2-3 yıl içerisinde kentleşme alanında gelişmeler yaşanacak. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın yerlerini satmamalarını söylemek istiyorum. Sakın ola sözlere kanıp arsalarını satmasınlar. Değerini bulduğu zaman bu durumu kendileri değerlendirebilirler." diye sözlerine ekledi.

Kentin planlanmasını en iyi yerel yönetimler yapar

2012 yılında ilan edilen riskli alanların dışında Karabağlar'ın imar planlarını tamamladıklarını belirten Selvitopu, "Buradaki yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na aittir. Buradaki yetki yerel yönetimlere aktarılmalıdır, kentin belleği yerel yönetimlerdir. Kentin, kentsel dönüşümü, kentin en iyi planlamasını yapacak olan kurum yerel yönetimlerdir. Bunun merkezden yapılması doğru değildir, o nedenle bu 540 hektarlık alanda sağlıklı bir proje üretilmemiştir" dedi.

Semt merkezlerini bütün mahallelerimize yayacağız

Karabağlar Belediyesi olarak Karabağlar'da kadınlara çok önem verdiklerini belirten Selvitopu, KADER ile imzaladıkları Kadın Dostu Kent Taahhütnamesi'ni de değerlendirdi. Selvitopu konuşmasında, "Belediye olarak bakışımız imzaladığımız taahhütname ile örtüşüyor. Şu anda belediyede amir ve müdür pozisyonunda olan personelimizin yarısı kadınlardan oluşuyor. Biz toplumsal yaşam içerisinde kadınların hak ettikleri yerde olmasını arzuluyoruz. Bütün mahallelere yayacağımız semt merkezleriyle Karabağlar'da yaşayan kadınlarımızın bu merkezlerle iletişimini sağlayarak, kadınlarımızın faydalanmak istedikleri etkinliklerle buluşmalarını sağlayacağız." diye konuştu.Selvitopu, Karabağlar'da engelli vatandaşların oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna da dikkati çekerek,

"Belediye olarak yaptığımız her mekanda dikkat etmeye çalışıyoruz. Yapacağımız her projede her uygulamada engelli vatandaşlarımıza göre de düzenleme yaparak onların yaşamlarını kolaylaştırmak istiyoruz" dedi.

Zararı vatandaşlarımıza oldu

Gençlerin son yıllarda kötü alışkanlık edinmesinde artış olduğunu da vurgulayan Selvitopu, Karabağlar'da gençleri spor ve kültür sanatla buluşturmak istediklerini, spora ilişkin yapılacak olan Uzundere Gençlik Merkezi Projesi ile 32 bin metrekarelik bir alanda kurulacağını belirtti. İki kapalı salon, 2 bin seyirci kapasiteli saha, yarı olimpik yüzme havuzu, tenis kortu, voleybol sahası gibi sahaların olacağını belirten Selvitopu," Uzundere Gençlik Merkezi Projesi de iki yıl engellendi. Hazine yerlerinin belediyeye devri, mahkeme kararı olmasına rağmen engellendi. Geçtiğimiz Aralık ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teslimi yapıldı, artık önünde engel yok, ama o tesis 2 yıl önce yapılabilirdi. Bunu engelleyerek kim ne kazandı merak ediyorum. Bunun zararı Karabağlar'da yaşayan vatandaşlarımıza oldu" dedi.

Karabağlar'da eğitime destek verdiklerini de ifade eden Selvitopu, ilçedeki 120 ye yakın okula tamirat ve bakım anlamında her türlü desteğin verildiğini belirtti. Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde(KARBEM), dar gelirli ailelerin çocuklarına da eğitim desteği verildiğini ifade etti. Ayrıca sosyal destek kartıyla, Karabağlar'daki dar gelirli ailelere destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Selvitopu, Sosyal Destek Kartı'ndan 1400 ailenin yararlandığını ve her geçen gün de bu sayının artmaya devam edeceğini belirtti.

Devlete borcu olmayan kurum var mı?

Karabağlar Belediyesi'nin mali durumu hakkında da bilgiler veren Selvitopu, siyaset yapmak için belediyenin mali durumunun gündeme getirildiğini ifade ederek, "Karabağlar Belediyesi'nin sadece devlete borcu var. Devlete borcu olmayan bir kurum var mı? Özel sektör ya da devlet kurumların borcu olmadığını söyleyebilirler mi? Hayır söyleyemezler. Devletin çıkardığı yapılandırma yasalarından yararlandık. Borçlarımızın hepsi ödenen borçlardır. Karabağlar Belediyesi'nin ödenmeyen borcu yoktur, bunu herkesin iyi bilmesi lazım" dedi.

Açık, şeffaf belediyeyiz

Karabağlar Belediyesi'nin her türlü bütçesi, borcu, harcamasının internet sitesinde bulunduğunu belirten Selvitopu, "İsteyen internet sitemizde görebilir, ne olduğu açık şeffaf bir belediyeyiz. Karabağlar'da kapalı kapılar arkasında olmaz, verilemeyecek beş kuruşluk bir hesabımız yoktur. Seçimlerden sonra da bu anlayışımız devam edecektir, Karabağlar'ın bütçesinin 5 kuruşu asla yanlış yerlere harcanmayacaktır." diye konuştu.

Uzundere Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan Nasrettin Hoca Heykel Binası hakkında da açıklamalarda bulunan Selvitopu, "Burayı Nasrettin Hoca Çocuk-Bilim-Sanat ve Kültür Merkezi yapacağız. Bu proje ile İZKA'da 1 milyon liralık destek kararı alındı. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılarak, eğitim gören okullarımızın ve ailelerin hizmetine açacağız" diye sözlerini sürdürdü.

17 yıllık iktidar artık yoruldu

Yerel seçimlerde büyük illerde Millet İttifakı'nın başarı sağlayacağı konusunda bir kuşkusu olmadığını da belirten Selvitopu, "İzmir'de de bu ittifakın önemli bir sonuç getireceğini düşünüyoruz. Türkiye'de bana göre 17 yıldır iktidar olanlar yoruldular, artık ülkenin yönetiminde bize göre sıkıntılar var. Bu seçimlerde de iktidara sanırım bir ihtar çekilecektir diye düşünüyoruz. Karabağlar'da oy oranı yüzde 60'ı geçmek için çalışıyoruz. Büyük bir destekle Millet İttifakı'nın Karabağlar'da ve İzmir'in bütün ilçelerinde başarılı olacağına inanıyorum. Bütün vatandaşlarımızın oylarını kullanmasını temenni ediyorum, bu ülkemize karşı hepimizin sorumluluğu, eleştiriniz neyse ona göre oy verin. Seçim sonunda oy versin, vermesin herkese aynı gözle bakmaya devam edeceğiz. Bütün yurttaşlarımızı kucaklayan bir anlayışla hizmetimizi devam ettireceğiz. Karabağlar'da yaşayan 500 bin insanımızı kucaklayan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz, bizim için asıl olan bu ülkenin vatandaşıdır. Yerel seçimlerin Karabağlar'a, İzmir'e ve Ülkemize barış, sevgi ve hoşgörü getirmesini diliyorum. Mart'ın sonu bahar diyorum." diye konuştu.