ÖZEL/Didar DEMİRCİ
Gaziemir Sarnıç’ta yıllardır çözülmeyi bekleyen tapu sorunu, vatandaşlara gelen son tebligatla çıkmaza girmişti. Vatandaşların tam sorunu çözülmüşken, bayram öncesi vatandaşlara gönderilen tebligatta, arsa metrekare bedellerinin de 3 kat artığı bildirilmişti. Konuyu, gazetemizin gündeme getirmesi sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, vatandaşları tek tek arayarak, tebligatların iptal olduğunu bildirdi. Sadece telefonla arandıklarını ifade eden vatandaşlar, kendilerine resmi bir açıklama gelmemesi nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşamaya başladı. Vatandaş Ahmet Çelik, “Bize yazılı bir belge göndermeyeceklerini, belgeyi isteyenin gelip görebileceğini söylediler. Bu doğru değil. Hepimiz endişeliyiz. Yarın öbür gün ne olacağını bilmiyoruz” dedi. 

'RESMİ YAZIŞMA OLMALI'
CHP’li Gaziemir Belediye Meclis Üyesi İzel Zenginobuz Derinsu da, “Vatandaşın kafasında soru işareti var. Eğer bu tebligattan vazgeçtilerse ödemeyin diye de tebligat gönderilmesi gerekiyor. Mantıklı değil yapılan ama tabi ki burada bir geri adım atıp, hızlı bir şekilde hareket etmeleri gerekiyordu. Devletin dili bu olmamalı, kurumlar yazışmalarla resmi tebligatlarla idare edilir. Telefonla arayarak bilgi vermek devlet dili değildir” diye konuştu. Derinsu, şöyle devam etti: “Her zaman biz suçlu oluyoruz. Hedef saptırıyorlar. Bu konunun gündeme gelmesi ve vatandaşın tepki vermesi üzerine bu tebligatları geri çekmek zorunda kaldılar. Bunun başka hiçbir açıklaması yok.”

'ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU'
AKP İzmir Milletvekili Necip Nasır da, sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunarak, şu ifadeleri kullandı: “Gaziemir Belediyesince yıllardır ihmal edilen 715 vatandaşımızın sorunları, 4706 sayılı yasa kapsamında çözüme kavuşturulmuştu. Şimdi Sarnıçlı hemşerilerimizin yıllardır süren hak sahipliği mücadelesinde sona gelindi. 2299 parseli ilgilendiren dava vatandaşarımız lehine sonuçlandı. Hak sahibi vatandaşlarımız 2B kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne başvurarak tapularına kavuşabilecekler. Hayırlı olsun.”