MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, polis teşkilatının kuruluşunun 173'üncü yıl dönümünü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır' sözüyle kutladı.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, polis teşkilatının kuruluşunun 173'üncü yıl dönümünü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanmasında polis teşkilatının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Gücünü yasalardan ve halktan alan polis teşkilatımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır' sözünde belirttiği gibi ülkemizin, bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasaları çerçevesinde yerine getirmeyi her zaman sürdürecektir. Kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi gibi görevlerinde vatandaşlarımızla omuz omuza hizmet veren emniyet güçlerimiz ülkemizin ve milletimizin güvenliği için büyük özveriyle çalışmakta ve layıkıyla da görevleri yerine getirmektedir. Barış ve huzurun, kardeşliğin ve dayanışmanın özgür bir hukuk devleti vatandaşı olmanın paha biçilemez değerini aklımızdan çıkarmamalıyız. Emniyetimizin en büyük güç kaynağı millet olma irademizdir. Milletin sağlam iradesi, her tür yanlışı, her tür provokatif eylemi, her türlü tahriki bertaraf edecek bir kaynaktır."