MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Bahçeli, "Teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere kader kurbanlarına af çıkarılmalı. Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacak.

Askerlik hizmeti emekliliğe sayılacak. Emeklikte yaşa takılan kardeşlerimizin mağduriyetleri giderilecek" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin seçim beyannamesini Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda açıkladı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Tarihi ve mahşeri bir kucaklaşmayı yaşıyoruz. Millet aklıyla Cumhur İttifakı'na can veriyoruz, ruh katıyoruz. Vicdanımız Türk, vatanımız Türk, devletimiz Türk. Ne yaptığımızı, ne yapacağımızı biliyoruz. Dalından kopan yaprağın akibetini rüzgar tayin edermiş. Biz kökümüzden hiçbir zaman ayrılmadık. Tereddüt göstermedik. Birileri açısından imkansız gibi görünen yolculuğumuz bugünlere ulaşmıştır. Soruyorum sizlere, başarmaya var mısınız? Zafere hazır mısınız? Oyunları bozacak mısınız? İhanetleri 24 Haziran'da ezip geçecek misiniz? Dün olduğu gibi bugün de neye inanırsak onu söyleriz. MHP gücünü inançlarından ilkelerinden ve Türk milletinden alır. Türkiye'nin faydasına olmadığına inandığı her hareket karşısında sonuna kadar durur. Bizim yönümüz Türkiye ve Türk İslam dünyasıdır.

https://youtu.be/RFmW91avIP4

"24 HAZİRAN TÜNELDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ"


Önümüzde yeni ve tarihi bir imtihan vardır. İstiklalimize pranga vurmaya çalışan güruh kaybedecektir. 24 Haziran seçimleri cumhuriyet tarihinin en kritik, en mühim karar anlarından birine tekabül edecektir. MHP'yi güçsüzleştirmek isteyenlere şamarı indirmeye yeminli misiniz? 24 Haziran Türkiye'nin kader anı, tünelden önceki son çıkışıdır. Ekonomik tetikçileri devreye sokuyorlar, her tarafımız çevrelenmiştir. Kerkük hüzünlü, Kudüs işgal altındadır. Son 10 yıldır süregelen devamlı derinleşen hain bir operasyon süreciyle Türkiye'nin zehirlenmesi hedeflenmektedir. Terör örgütleri bu maksatla öne çıkarılmaktadır.

"MHP'Yİ MECLİS'E DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE TAŞIYACAĞIZ"


Türkiye'nin içine düştüğü tehlikeli durum karşısında siyasetimizi tekrar gözden geçirmeliydik. MHP Türk milletinin öz değerlerini savunuyor. Vatan yıkıldıktan sonra neyin siyasetini ne için yapacağız? Biz bu ülkeyi karşılık beklemeden ödül beklemeden sevdik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türk milettinin eseridir. Milliyetçi Hareket Partisi'ni TBMM'de çok daha güçlü, layık olduğu, sözü geçen bir mevkiye mutlaka taşıyacağız.

Partimiz adayları ve yöneticileri üzerinde spekülasyon yapan, dedikodu üreten kim varsa alçaktır, haindir. Bunlarla ilgili gereğini 24 Haziran'dan sonra muhakkak suretle yapacağım.

"TÜRKİYE DÖVİZLE KURULMADI, DÖVİZLE YIKILMAZ"


Namussuzlar döviz kurunu yükselterek ambargo koymaya çalışıyorlar. İç ve dış düşmanlar karşımızdadır. Döviz kurunun tırmanmasından memnuniyet duyan, kurun yükselmesini kullanmak isteyen kim varsa alayı vatan hainidir. Türkiye Cumhuriyeti dövizle kurulmadı dövizle yıkılmaz. Yıkmaya da kimsenin gücü yetmez. Bunlarınki millet değil zillet ittifakıdır. Ne ara görüştünüz, anlaştınız. İYİ Parti de dahil alayı Demirtaş'ın affını istiyor. Pişmanlık yaşayan, hatasını anlayan, samimi şekilde özeleştiri yapan her kardeşimle kucaklaşmaya hazırım. Biz cezaevindeki ülküdaşlarımızla birlikte kader mahkumları için af istediğimizde sırtı kabarmış kediye dönüyorlar. Onlar Pensilvnaya'nın Kandil'in peşinden koşuyor. Cumhur İttifakı Türkiye'nin kurtuluş ümididir. Erdoğan'ın görevini sürdürmesi millet ve menfaatleri bakımından aciliyettir. Sayın Erdoğan'ın yeni sistemin ruhu açısından görevine devamı gerekiyordu. MHP olarak adayımızın yüksek destek bir oyla seçileceğine inanıyoruz. TBMM'de çok güçlü bir MHP grubunun sesi şimdiden duyuluyor.

İŞTE MHP'NİN VAATLERİ


Ülkemize yönelik toplu göçlerin kaynağında çözülmesi yönündeki politikalar aynen sürdürülecek. Teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere kader kurbanlarına af çıkarılması. Vatandaşların kredi ve kredi kartı borçlarından kurtulması. Ekonomide yapısal reformların hızla gerçekleşmesi. AVM ve zincir marketlere yönelik tedbirler alınması. Çiftçilerin mazot üzerindeki vergilerin kaldırılması. İşsiz her aileden bir kişiye asgari ücretin yarısı kadar destek verilmesi. Gençlerimizin iş bulana kadar ailelelerinin sağlık sigortasından yararlanması. ön lisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı sağlanması. Üniversiteye giriş sınavının kaldırılması. Askerlik hizmetinin emekliliğe sayılması. Emeklikte yaşa takılan kardeşlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi. Kadına ve çocuğa karşı suçlarda cezaların ağırlaştırılması. Asgari ücretten vergi alınmaması. Ücretlilerin asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılması. Öğretmenlerinin ek göstergesinin 3600'e çıkarılması. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi. Kahraman uzman çavuşlarımızın tümünün kadroya alınması. Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı verilmesi.

SLOGAN: CUMHUR İTTİFAKI MİLLET AKLI


Salonda Bahçeli'nin konuşma yaptığı platformun arkasına Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile MHP bayrağı, Bahçeli ve partinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in posterleri asıldı.

Platformdaki ekranlarda MHP'nin seçim çalışmalarında kullanacağı, "Cumhur İttifakı Millet Aklı" sloganı yer aldı.

Salonda davetlilerin oturduğu tribünlere de üzerinde "Cumhur İttifakı Güven ve Huzurun Teminatı", "Cumhur İttifakı Bin Yıllık Kardeşliğin Teminatı", "Cumhur İttifakı Milli Bekanın Teminatı" ile "Cumhur İttifakı Geleceğin Teminatı", "Cumhur İttifakı Mutlu Kadın, Huzurlu Türkiye'nin Teminatı" ve "Cumhur İttifakı İstikrarlı Yönetimin Teminatı" yazılı afişler asıldı.

Salonda MHP'nin seçim çalışmalarında kullanacağı "Cumhur İttifakı", "Duysunlar MHP'nin sesini", "Bütün oyunları bozun uşaklar", "Üç hilal ezeli ebede bağlar", "MHP umuttur gönülde taçtır" ve "MHP var oyunu bozar" ile "Tekbir diyek, hak bir diyek marşı" adlı şarkılar çalındı.