İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden İYİ Parti İzmir 1'inci bölge milletvekili adayı Mehmet Tezkan, seçimlerde partisinin kilit rol üstleneceğini söyledi.

ENGİNİYİ Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Tezkan, seçim çalışmalarına İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek başladı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Tezkan sosyal demokrat kimliğine sahip olduğunu belirterek şöyle dedi: "İyi Parti yönetimi bana milletvekilliği adaylığı teklif ederken sosyal derokrat olduğumu bilerek görüşmek istedi. Benim düşünücelerimle partiyi zenginleştireceğimi söylediler. Kimse bana sen gel bizim gibi ol demedi. İyi Parti hem sosyal demokrat kanadı, hem milliyetçi kanadı, hem de liberal kanadı kucaklayan bir parti. Ben de bu partinin bir adayı olduğum için mutluyum."
Seçim programının ilçe teşkilatları tarafından belirlendiğini anlatan Tezkan, "İlçelerde bütün sivil toplum örgütlerini ziyaret edeceğim. Programımızı anlatacağım. Türkiye'de siyaset çıkışmıştı. İyi Parti bu sıkışıklığın kalkması aşamasında kilit role sahip.TBMM'nin seçimler sonrasındaki yapısı bu ülkede çok şey değiştirecek. CHP ile İyi Parti'nin oluşturacağı muhalefet TBMM'ye güç katacak. Recep Tayyip Erdoğan Başkan bile olsa artık o meclise karşı istediğini yapamayacak. Ben partimin başarılı olması için geceli gündüzlü çalışacağım" diye konuştu.


İKTİDAR ETKİSİ VAR


İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Misket Dikmen ise, daha önce kurucular kurulunun da cemiyeti ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Çok harika bir buluşma olmuştu. Onlar da tam sizin tarif ettiğiniz parti profilini çizmişlerdi" dedi.
TRT'nin hiçbir dönemde bu kadar siyasileşmediğini hatırlatan Dikmen, "Geçmiş dönemde de TRT üzerinde iktidarların etkisi görülmüştü ama bu kadar değildi. Yine de kurumsal anlamda benim de yıllarca çalıştığım kuruma bu kadar yüklenilmesi bizi yaralıyor" diye konuştu.