Oturumda Meclis Başkanı Mustafa Şentop koltuğunu Mamak Atlıoğlu Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Havva Dilay Gülez’e koltuğunu devretti.

TBMM Genel Kurulu, Meclis'in açılışının 102. yılı dolayısıyla 102 çocuğun katıldığı "Milletin Çocukları Meclis'in Çocukları" 23 Nisan çocuk özel oturumuyla toplandı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, oturumu açtıktan sonra salonda bulunanları İstiklal Marşı'na davet etti.

Konuşmasında çocukların bayramını kutlayan Şentop, "Milletimizin evi TBMM'ye hoş geldiniz. Ne iyi ettiniz de geldiniz. Meclisimizi çocuk bahçesine çevirdiniz." dedi.

TBMM Başkanı Şentop, şunları kaydetti:

"Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramının sahipleri olarak bütün dünya çocuklarına barışın, paylaşmanın ve kardeşliğin en güzel yüzü olduğunuzu bugün hatırlatma hakkına ve önceliğine sizler sahipsiniz. Sorunları savaşarak çözeceğini düşünen yetişkinlere, büyüklere, bütün çocukların barış ve kardeşlikle paylaşılan bir dünyanın daha güzel bir dünya olduğunu duyurmanın en güzel anı 23 Nisan Çocuk Bayramı'dır."

Şentop, Millet Meclisi'nin kuruluş gününü, çocuklara bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aydınlık geleceğin dimağı olacak çocuklara duyduğu sevgi ve güveni, bu bayramla gösterdiğini söyledi.

Mustafa Kemal ve arkadaşlarının, işgal edilerek topraklarına el konulan vatanı, ilk olarak 102 yıl önce Meclis kurarak kurtardığını belirten Şentop, "23 Nisan, şanlı bir geçmişe sahip büyük milletimizin, yeni Türkiye tarihinin en önemli dönemeci, başlangıcıdır." değerlendirmesinde bulundu.