CHP İzmir’de delege seçimlerini Pazar günü tamamlayacak. 8 bin 185 kongre delegesi çıktığı İzmir’de il kongresi için radikal bir teklif geldi. Başkan Güven, "İl başkanı adayın konsensüsle belirlensin" dedi.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir Örgütü, zorlu bir süreci geride bırakıyor. Delege seçimlerinde son viraja girildi. Seçimler için son sandıklar, Pazar akşamı kapanacak. İzmir’den tam olarak 8 bin 185 kongre delegesi çıkıyor. CHP İzmir İl Başkan Asuman Ali Güven, seçimlerin yüzde 93’ünün tamamlandığını açıkladı. Metropolde ilçe olarak yalnızca Balçova kaldı. Burası da Pazar günü tüm mahallelerde kurulacak sandık ile tamamlanacak. Başkan Güven; “8 bin 185 kongre delegesi çıkıyor. Bu kadar yüksek sayının olduğu bir yerde ufak tefek sorunların yaşanılması kaçınılmaz. Yaşanan sorunların neredeyse tamamına yakını çözüldü. Çiğli’deki sıkıntılı olan Ataşehir ve Atatürk Mahalleri delege seçimleri sonuçlandı. Demokratik bir seçim oldu ve tartışmasız şekilde kapandı. İtiraz da edilmedi” dedi. Delege seçimlerinin zor olan kısımlarını atlattıklarını vurgulayan Güven, kalan seçimler genelde uzlaşma ile yapılacağını vurguladı.

İLÇE KONGRELERİ BAŞLAYACAK

Delege seçimlerinin bitip itiraz süresi de sona erdikten sonra ilçe kongreleri başlayacak. Başkan Güven, mevcut ilçe başkanlarının siyaseten deneyimli isimler olduğunu belirterek şunları söyledi: “İlçe başkanlarının hepsi tecrübeli. Bir çok seçim atlattılar. Onların ilçe yönetimlerini güçlendirerek seçimlere gitmesinde fayda var.” 10 Aralık’a karar ilçe kongreleri tamamlanacak. Aralık sonunda ise il kongresinin tamamlanmış olması gerekiyor. Başkan Güven, adaylık konusunda henüz net bir karar veremediğini açıklarken bir de radikal öneride bulundu Güven, il başkan adayının tüm partililer tarafından konsensüsle belirlenmesi önerisini gündeme getirdi. Başkan Güven; “İl yönetimi, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililerin ortak kararı ile belirlenmeli. Dönem çok kritik. Bu nedenle herkesin onay vereceği bir aday çıkarılmalı. Bölünüp enerjimizi harcamamamız çok doğru değil. Gücümüzü birleştirme zamanı. Güç birliği yapmalıyız. Parti içerisinde güç birliği yapamıyorsak Türkiye’de güç birliğini nasıl sağlayacağız. O nedenle önce biz örnek olmalı ve parti içerisinde birlik beraberliğimizi sağlamalıyız” dedi.

Başarının formülü

İl yönetiminin de tüm ilçeleri ve partilileri kapsayan, kucaklayan isimlerden oluşması gerektiğini vurgulayan Asuman Ali Güven; “Türkiye’deki iktidar mücadelesinde başarılı olmamızın sırrı burada yatıyor. İzmir il yönetiminin güçlü olması ve tüm partilileri kucaklayacak anlayışta olması gerekiyor. Bu anlayışta olan birini desteklemeye hazırım. Bensem ben olurum, değilsem olacak kişinin arkasında dururum” dedi.

Meyve veren ağaç taşlanır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, Büyükşehir Belediyesinin hizmet götürdüğü ve çalışmalar yaptığı AKP'li belediyelerin, afişlerle büyükşehir belediyesini vatandaşa şikayet etmesiyle ilgili olarak konuşan AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican'a CHP'den cevap geldi.
Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven "Sayın Delican'ın açıklamasıyla, olayın nasıl bir bağı var anlamak mümkün değil. Sanırım AKP'liler, Büyükşehir'in AKP'li belediyeleri ayırmadan yaptığı büyük hizmetlerin şaşkınlığını yaşıyor. Bu durum yavuz hırsız değil, meyve veren ağaç taşlanır durumudur" dedi.