İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tire’de UEFA standartlarında yapılan yeni stat ile arıtma tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iki günlük program için İzmir'e geldi. Antalya'daki kadın kolları toplantısının ardından dün saat 15.30 sıralarında Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yapan Kılıçdaroğlu’nu burada Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve partililer karşıladı. CHP Lideri ve beraberindeki heyet direkt olarak kara yoluyla Tire’ye geçti. Kılıçdaroğlu, karayoluyla Tire ilçesinde giderken yolu süt üreticileri tarafından kesildi. Üreticilerin Türk bayraklarıyla karşıladığı Kemal Kılıçdaroğlu, ısrar üzerine üreticiyi kırmayarak partili araçlardan oluşan konvoyu durdurdu. Burada köylülerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, 85 yaşındaki Sabuha Turhan'ın elini öptü, 6 yaşındaki Atagün'ü de sevdi ve ona derslerini sordu. Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine ikram edilen pişiden yedi, süt içti. Yemek yerken, "Erdoğan beni böyle görse 'Malı götürdü' diyecek" esprisini yapan Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan arıtma tesisini hizmete açtı ve gezdi.



Kılıçdaroğlu, Tire'de ilk önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan arıtma tesisinin açılış programına katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Küçük Menderes Havzası’nı kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliğinin son halkası olan Tire İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin de resmi açılışı CHP Genel Başkanı’nın katılımıyla yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire bölgesinin evsel atıklarını arıtacak 66 bin kişi kapasiteli ileri biyolojik arıtma tesisini 10.9 milyon liraya mal etti. Tesis, günde 11 bin 731 metreküp atık su arıtıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Küçük Menderes havzasında kurduğu arıtma tesisi sayısı, Tire İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile birlikte 12’ye çıktı.


TİRE STADI'NI AÇTI


Ardından Kılıçdaroğlu Tire’de Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi'nin ortak projesi olan 15 bin seyirci kapasiteli Tire Stadı'nın açılışına katıldı. Törende CHP heyeti de tam kadro hazır bulundu. İzmir’in yeni arenasının açılışına Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Tire Stadı açılış töreni İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Ardından Tire Belediyesi Halk Dansları Topluluğu statta açılışa özel bir gösteri yaptı. Kılıçdaroğlu, “Bu güzel tesisi halka kazandıranlara teşekkür ediyorum. İzmir Milletvekili olduğum için ayrıca onur duyuyorum” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’na 35 numaralı forma takdim edildi. Daha sonra protokol sahanın ortasına giderek santra vuruşunu yaptı ve stat açıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği CHP Genel Başkanı’na hitap ederek ‘Stadımızın adı Atatürk adıyla taçlansın’ pankartı açtı.


Başkanlarımızla gurur duyuyorum


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tire Stadı’nın açılışında konuştu. Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek için, “2 belediye başkanımızla da onur ve gurur duyuyorum” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca tarihi Büyükşehir Davası’na atıfta bulunarak, “İzmir Büyükşehir Belediye başkanımızın kırsalda kalkınma politikası diğer belediye başkanlarımız tarafından uygulanmaktadır. Biz bu çalışmaları yaparken birileri kıskanıyor. Birileri dava açıyor. Aziz Kocaoğlu ve arkadaşları namuslu insanlardır. O süreçte söyledik. Boğazlarından aşağı bir kuruş haram lokma inmez dedik. Çünkü bizim belediye başkanlarımızın iki vazgeçilmez kuralı vardır. Kendisine oy versin vermesin hiçbir ayrım yapmadan bütün beldeye hizmet götürecektir. Onların yaptığı gibi bana oy vermeyene hizmet götürmem anlayışıyla hareket etmedik. Biz seçimi kazandıktan sonra belediye başkanlığını hangi partiden olursa olsun eşit hizmet götürerek yapıyorlar. İkinci farkımız harcadığımı her kuruşun hesabını millete veriyoruz” dedi.


Eğitimde adalet sempozyumu


CHP Genel Başkanı, bugün ise Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği'nin düzenlediği sempozyuma katılacak. Köy Enstitüleri'nin 78'inci Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Balçova'da düzenlenecek olan 'Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek Sempozyumu'nda saat 11.00’de açılış konuşmasını yapacak. Kılıçdaroğlu, Ankara’da MYK toplantısına katılacağı ve Salı günkü grup toplantısına hazırlanacağı için saat 14.00’te yine özel uçakla İzmir’den Başkent’e hareket edecek.