CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu KHK ile yapılan taşeron düzenlemesine ilişkin,"KHK ile çözmek istediler ama sorunu çözemediler. Haksızlık yaptılar, çifte standart yaptılar" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada,"Siyasetçi kendisini değil, toplumu, kendi insanını düşünür. Türkiye’nin gündeminde taşeron işçilik diye bir şey yoktu. 1 milyonu aşkın insan köle düzeninde çalıştırılıyordu. Bunları ilk kez Türkiye’nin gündemine biz taşıdık. Sonunda parlamentoya kanun getirmek yerine KHK ile çözmek istediler ama sorunu çözemediler. Haksızlık yaptılar, çifte standart yaptılar. 'Sizi kadroya alıyoruz ama kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olamayacaksınız' dediler.
Önümüzde 2019 var. 2019’da yetkilendir sen de diğer işçiler gibi toplu sözleşme hakkından yararlanacaksın, kuruşu kuruşuna aynı haklardan yararlanacaksın.
Bir ayrımcılık daha yaptılar, bir kısmını kadroya aldılar 50 bin işçiye kadro vermiyorlar. Ankara’daki beylerin keyfi öyle istemiş. Biz ne diyoruz: Kim olursa olsun biz ona sözümüz söz sonuna kadar kadroyu vereceğiz hiçbir ayrımcılık yapmadan." ifadesini kullandı.

FETÖ ile değil muhalefetle mücadele ediyorlar


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL'in yeniden uzatılacak olmasına ilişkin ise, "Çok kısa bir süre demişlerdi. OHAL'i yeniden uzatıyorlar. Parlamento tamamen devre dışı. OHAL'i yeniden niye getiriyorsun? FETÖ ile mücadele ise yap kardeşim. FETÖ ile mücadele değil muhalefetle mücadele ediyorlar. Gerçekleri yazan gazetecilerle gazetelerle mücadele ediyorlar. Hapishanelerde yatan yüzlerce öğrencimiz var. Boğaziçi Köprüsü'nde boğazı kesilen er var. Bunlara kimse dokunmayacak deniyor" dedi.