Kılıçdaroğlu bayrak polemiğine ilişkin konuşarak, “Atatürk’ün kurucusu olduğu bir partinin liderine bunu söylemezsin” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin varlığı tartışmasında sarf ettiği, “Demek ki Türk bayrağını tanımıyor. Ama sana da bunu tanıtacağız” sözlerine yanıt verdi. “Atatürk’ün kurucusu olduğu bir partinin liderine bunu söylemezsin” diyen Kılıçdaroğlu, "Sen meraklanma beyefendi ben bayrağı senden çok daha iyi bilirim" dedi.


Kılıçdaroğlu konuya ilişkin olarak, "Bizim Suriye ile Mısır ile bir sorunumuz yoktu. Neden Mısır ile kavga ettik? Orta Doğu'nun en güçlü ülkesi yalnızlığa terk edildi. Ben diyorum ki Doğu Akdeniz'de Türkiye yalnızlığa mahkûm edildi. Vay efendim 'sen bayrağı biliyor musun, gemilerimiz var orada tanımıyor musun?' Sen meraklanma beyefendi ben bayrağı senden çok daha iyi bilirim. Hele hele Gazi Mustafa Kemal'in partisinde onun koltuğunda oturan bir başkana bayrak edebiyatı yapamazsın. Milliyetçilik edebiyatı yapamazsın. Milliyetçilik vatanını bayrağını bütün vatandaşlarını sevmektir, milliyetçilik vatanın her çakıl taşına sahip çıkmaktır. Bir ülke kendi silah fabrikasını başka orduya peşkeş çeker mi?" diye konuştu.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine valilerin kayyım atanmasına ilişkin olarak da Erdoğan'a, "Sen demokrasiye darbe yapacaksın sonra edebiyat yapacaksın yemezler" diye tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu sözlerini, "Bize oy vesin vermesin bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Türkiye çok yakında daha güzel bir yolun başında yürüyecek" diye sonlandırdı.