Bir dizi programa katılmak için dün akşam saatlerinde İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu’nun bugünkü ilk durağı Mobilyacılar Odası Yönetimi ve Mobilyacı esnafı ile bir araya geldi. Karabağlar Belediyesi Mobilya Akademisi’nin de gerçekleştirildiğini programda mobilyacı esnafıyla bir araya geldi.

Programa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları katıldı.

Çözüm Esnaf Bakanlığı'dır

Esnaf ile yaptığı konuşmada, esnafın devlete vergi vermesine rağmen sorunlarının çözümü noktasında muhatap bulamadığını ve çözüm için en etkili çözümün Esnaf Bakanlığı kurmak olduğun belirten kılıçdaroğlu, “Türkiye’de esnafı orta direk olarak tanımlarız. Esnaf devlete yük olmaz, vergi verir. Her tarafta özel olarak korunan, anayasamızda da madde var esnafın korunmasının için özel düzenleme var. Size teşviki verecek olan siyasi iktidar gücünü anayasadan almaktadır. Pek çok sorunla karşılaşıyorsunuz ama devlette muhatabınız yok. Bunun yolu Esnaf Bakanlığı’dır. Şikayet ediyorsunuz ama ana yere gitmiyor. Siyasi sorumlu olması lazım bu sorunların çözülmesi isteyecek. Bunu yapacağız. Beraber yapacağız. Bunu yaparsak esnafın sorunu kalmayacak, akıllı çözümlerle sorunlar çözülecek. 3 harflilerle ilgili sorun var, şikayet ediyorsunuz ama bu bakanlık arasında dağılıyor. Çözülmesi gerektiğini biliyoruz. İsteriz ki bunu 600 milletvekili öğrensin, bilsin. Bunu çözmek için bir şey yapsın. Bizim varlık nedenimiz vatandaşın sorunlarını çözmektir” dedi.

Mobilya akademisinin önemini marangozluk mesleği üzerinden örneklendiren Kılıçdaroğlu, “Marangozluk değerli bir meslek. Ben de çocukluğumda hayal ederdim bende olabilir miyim diye. Çocukluğumda sandık yapmasını öğrendik hayatımda uhde olarak kaldı. Çok güzel ve yaratıcılığı olan bir meslek. Bu alan ölmeyecek bir alan. Bir bina yapılıyor, kapısı, masası, koltuk varsa bunu marangoz yapacak. Bu meslek kendisini yenileyip büyümesi modern aletlere ihtiyaç var. Bunun için akademi ve yaratıcı insanlara ihtiyaç var. Bunları bu tür merkezler yapılabilir. Ahi Evran’ı çoğumuz unuttuk, niye unuttuk? Ahlaki kuralları öğretenlerin başında Ahi Evran gelir. Sanatçıyı, zanaatkarı onun bu topraklardaki değerini siyasi iktidar içselleştirmiş değil” diye konuştu.

Tüm sorunları çözeceğiz

Kılıçdaroğlu, mobilyacı esnafıyla gerçekleştirdiği buluşmanın ardından Karabağlar’da toplu açılış törenini ve temel atma törenine katıldı.

Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki 32 dönüm üzerinde yapımına başlanan Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, Uzundere'deki Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi, Kibar Hizmet Kompleksi'nin üst giriş katı modern pazaryeri, Mobilya Akademi, Limontepe Mahallesi Masal Evi Çocuk ve Gençlik Merkezi ve Özdemir Sabancı Parkı projelerinin toplu açılışı yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, kamu kurumlarında harcamalar noktasında şeffaflık mesajı verdi ve “Belediye başkanlarımız elinden gelen tüm çabayı gösteriyorlar. Başkanlarımız İzmir’in ve İzmirlinin hizmetindeler. Her bir yapının altında kaça mal olduğu yazıyor. Harcanan her kuruşun milletin hesabını veriyorlar. Sizin paranızı kamu harcar, ancak aynı paranın hesabını kamu size vermeli. Az kaldı Türkiye’nin tüm sorununu çözeceğiz. Her sonu inanç ve kararlılıkla çözeceğiz” dedi