CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'de yaşanan belediye başkanı istifalarına ilişkin "İstifaya zorlamayı demokratik de bulmuyorum, ahlaki de bulmuyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hakkında "ayrılmamaları halinde sonuçları ağır olur" diyerek istifalarını istemelerine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına yönelik istifa talebine ilişkin yaptığı açıklamada "İstifaya zorlamayı demokratik de bulmuyorum ahlaki de bulmuyorum" dedi.Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Düne göre iyiye doğru bir gidiş var. Bütün dualarımız Deniz Bey ile birlikte. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur ve tekrar parlamentodaki görevine dönmüş olur" dedi.

İstifası istenen belediye başkanları ile de ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları aktardı:"Milli irade diyoruz. Milletin iradesi diyoruz. Seçim ile gelen seçim ile gitmeli diyoruz. Bunun dışındaki bütün yolları doğru bulmuyorum. Bir kişi seçim ile gelmişse on makamından edecek kişi ise, ona oy veren vatandaşlar olması lazım. Bu tür yaklaşımları doğru bulmadığımı daha öncede ifade etmiştim. Bu sadece AK Partili belediye başkanları için değil bütün belediye başkanları için geçerli bir kural. Varsa bir yolsuzluğu, usulsüzlüğü, bir yasa dışı varsa İçişleri Bakanlığı gereğini yapıyor. Onun dışında insanları zorla istifaya zorlamayı doğru bulmuyorum, demokratik de bulmuyorum, ahlaki de bulmuyorum."