HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kelepçeyle getirilmeyi kabul etmediği için duruşmaya getirilmedi.

Cumhuriyet'in haberine göre ,HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmaya getirilmedi. HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Demirtaş'ın kelepçe takmayı reddettiği için duruşmaya gelmeyi kabul etmediği belirtildi.

HDP'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, bugün (7 Temmuz Cuma) Ankara Adliyesinde görülecek duruşmaya bizzat katılma talebinde bulunmuş, mahkeme Demirtaş'ın bu talebini 30 Haziran 2017 tarihinde kabul etmişti.

Demirtaş, bu sabaha karşı saat 03:40'ta Edirne Cezaevinde, yola çıkmak için geldiği servis aracında kendisine kelepçe takılmasının istenmesi üzerine Jandarma Bölük Komutanı ve nöbetçi müdür ile bir görüşme yapmıştır. Görüşmede halen milletvekili olduğunu, dokunulmazlığının devam ettiğini, kelepçe takılması halinde duruşmaya gitmeyeceğini ifade etmiştir. Jandarma Bölük Komutanının kelepçesiz götüremeyeceklerini ifade etmesi üzerine Demirtaş, kendisinin halk iradesiyle seçilmiş bir milletvekili olduğunu belirtmiştir.

Kelepçe takılması konusundaki dayatma üzerine Demirtaş, saat 04:10'da kaldığı odaya geri dönmüştür.