Haber/ Serdar ÖZTÜRK

Yerel seçimlerde ittifak yapan AKP ve MHP'nin Selçuk'taki seçim toplantısına ilçe kaymakamının katılması tepki topladı. Kaymakamın da katıldığı toplantının tartışılan resmini AKP adayı paylaştı.

Yerel seçimlerde AKP ve MHP'nin yaptığı ittifaka devlet memurlarının da destek olduğu görüntüler siyasette tarafsızlık tartışmalarına yol açtı. İzmir'in Selçuk ilçesinde cumhur ittifakının kararı gereği MHP aday çıkarmamış, AKP ise Belediye Başkan Adayı olarak Osman Başterzi ismini açıklamıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İzmir'de açıklanan Selçuk belediye başkan adayı Osman Başterzi, geçtiğimiz günlerde ittifakın diğer partisi MHP'nin Selçuk ilçe başkanlığını ziyaret etti. Başterzi, ziyaretini sosyal medya hesabından da paylaştı. AKP Selçuk belediye başkan adayı Başterzi sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımda, “AKP Selçuk ilçe başkanımız Halil Düztaş öncülüğünde yönetim kurulu üyelerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve meclis üyelerimizle beraber MHP Selçuk İlçe Başkanı Sayın İbrahim Ali ve yönetim kurulu üyelerini MHP ilçe teşkilatında ziyaret ettik. Ziyaretimizde yerel seçimlerle ilgili bilgi alış verişinde bulunduk ve cumhur ittifakı konusunda da birlik ve beraberliğimizi güçlendirdik” dedi.

TEPKİLERE YOL AÇTI

AKP Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi'nin paylaşımındaki ayrıntı ise dikkatlerden kaçmadı. MHP ilçe binasındaki toplantıya 1 Eylül 2018 tarihinde ilçeye kaymakam olarak atanan Ekrem İnci'nin de katıldığı ortaya çıktı. İki siyasi partinin 2019 Martı'nda yapılacak yerel seçimler için görüştüğü toplantıya ilçe kaymakamının katılması ve iki partinin yöneticileri ile birlikte resim çektirmesi ise diğer siyasi partilerin tepkisine yol açtı.

Yine de biz kazanacağız

CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt, paylaşılan resimle ilgili, “Son yerel seçimlerde devletin bütün olanaklarını kullandılar. O zaman gizli yapılan bu işler, artık açıktan yapılıyor. Yerel seçimlerde sadece siyasi partiler ile değil, devletle de mücadele edeceğimiz görünüyor. Kaymakam bey devletin değil ittifakın kaymakamı olduğunu göstermiştir. Yine de bu ittifakı aşacak ve CHP'nin bayrağını yeniden Selçuk Belediyesi'nde dalgalandıracağız. Ayrıca siyasi tarafları, özellikle kaymakamımızı ve AKP belediye başkan adayını gerginlikten uzak durmaya, ortak çözüm arayışlarını ortadan kaldıracak davranışlardan kaçınmaya çağırıyoruz” dedi.