CHP İzmir'de 5 kez il başkanlığı yapan 6. kez başkan olmak için Kemal Karataş adaylığını açıkladı. Karataş’ın basın açıklamasına bir kısım partili ve il yönetimi adına Alper Yücel katıldı. Karataş adaylık açıklamasını basın dışında hiçbir partiliye bildirmediğini belirterek, “İlçe başkanları bir komisyon kurdu ve karar aldı. Bu nedenle delegeler ve ilçe başkanlarına açıklamam konusunda bir davet göndermedim” dedi.

ENTRİKA PARTİSİ DEĞİLİZ
İl Başkan adayı arayışında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı uzlaşı adayı çalışmasını doğru bulmadığını söyleyen Karataş süreci yürütmesi gereken birimin İl Başkanlığı olduğunu söyledi. Adaylık açıklaması yapan Deniz Yücel'in de sürecin işleyişi nedeniyle acele ile açıklama yaptığına dikkat çeken Karataş “Aziz Kocaoğlu ile görüşmedim. Bu görevi yapmış son derece kurallara bağlı parti tüzüğüne bağlı yönetmeliklere bağlı biriyim saygı duyarım. Her biri iyi niyetli katkı koymaya çözmeye yönelik adımlar atmış olabilirler. Ama yanlış adımlardı. Keşke bunu tüzüğün uygun hükümlerine göre il başkanlığına bıraksaydı. Neden saraydan eline tutturulan metinle gelip açıkladı? CHP entrikalar partisi değildir” ifadelerini kullandı.

8 BELEDİYE KAYBETTİK
Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun 2019’da rejim değişikliğine gittiğini ve bu gibi bir durumla daha önceki dönemlerde hiçbir şekilde karşı karşıya kalınmadığını anlatan Başkan Adayı Karataş “Herkes kaygılı. Faşizm ve diktatörya korku salıyor. Sokaktaki insanlar başına her an ne gelecek endişesi ile korkulu bir yaşam içindeler. Demokratik kitle örgütleri, tüccar kulüpleri sendikalar, sanatçılar, köylü de, işçi de korku içinde. 2019’da ya bunu durduracağız ya bunu durduracağız. Böyle bir dönemde CHP İzmir İl Başkanlığına 7 Ocak’ta yapılacak kongrede adaylığımı koyuyorum” dedi. Kendisinin başkanlığı sonrası 8 ilçenin kaybedildiğini ve bu ilçeleri geri almak için çalışma yürüteceğini söyleyen Karataş “Benden sonraki dönemde 8 belediye kaybettik. Şimdi o 8 belediyeyi tekrar almaya kararlıyım” dedi.
Karataş çalışmalarına 1 Ocak günü başlayacağını da söyleyerek şöyle devam etti: “7’sine kadar ilçeleri dolaşacağım ve düşüncelerimi anlatacağım. Öksüz çocuk gibi geçmiş dönem belediyelerini. Yeniden kazanmak için çalışacağım. Ben çalışarak inanarak yaptım. Örgütlü mücadeleyi hayata geçirerek yaptım. Yönetimini böyle çalışma olmaz. Partinin programları var. Çalışacağım. Kim genel başkanın söylemlerini halka indirecek? Benden tembeller kaçar.”
Yücel ve Karataş'ın adaylıklarından sonra Utku Gümrükçü'nün de pazartesi il başkanı adaylığını açıklayacağı öğrenildi