CHP Konak İlçe Örgütü, Bakan Süleyman Soylu’yu, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açıklamaları nedeniyle istifaya çağırdı. Şakir Başak; Genel Başkanımıza yapılacak en ufak bir harekette alanları kendilerine dar edeceğiz” dedi.

umutCHP Konak İlçe Örgütü, bir kez daha sokaklardaydı. Örgütün gündeminde bu kez , İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri ve Amerika’da yargılanan Reza Zarrab davası ile ilgili gelişmeler vardı. Konak Kemeratltı Çarşısı girişinde, üzerinde ‘Çikinova işler’ yazılı pankartlarla Zarrab Davası’na atıfta bulunan partililer, AKP İktidarı’na tepki gösterdi. Konak CHP İlçe Başkanı Şakir Başak ise, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Başak; “Yüzde 11 büyüme rakamı açıklandı. Ülkede yüzde 11 kimin bütçesi büyüdü? İşçinin, memurun, emeklinin mi yoksa yandaş, arkadaş, akraba mı? Dünya iktidar partisinin vahim ilişkilerini konuşurken, Meclis’ten torba yasa adı altında yeni zamlar geçirildi. AKP, zam yağmuru ile hatalarının bedelini halka ödetiyor” dedi. açıklamasını, Man Adası belgelerine değinerek sürdüren Şakir Başak, şunları dile getirdi: “Vatandaşa vergi ve zam zulmünü reva görenler, kedilerine ‘manalı’ bir biçimde vergisiz cennetler bulmakta. iktidar ve yandaşlar haksız zenginleşmenin tadını çıkarırken, halkımızın çektiği acıları görmezden gelmeye devam etmekteler. Açıkça bu kaymaklı düzenin devamı için saltanat-ı şahsiye rüyaları görmekteler.”

DSC_0371

KILIÇDAROĞLU’NA İZMİR DESTEĞİ

Açıklamasının devamında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Kılıçdaroğlu sen bittin’ sözlerini hatırlatan Başak, Bakan Soylu’yu istifaya çağırdı. Başkan Başak şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu’nun halkı aydınlatmak için yaptığı açıklamalar karşısında Süleyman Soylu’nun söyledikleri çirkin ve yakışıksızdır. Oturmakta olduğu makam, halkın temsilcilerine karşı tehdit ve baskı unsuru olarak kullanacağı bir yer değil. Genel Başkanımıza karşı tehdit ve şantaj içeren açıklamalarının neleri kapatmak için söylediğini biliyoruz. Genel başkanımıza karşı yapılacak en ufak harekette, yasal yollardan demokratik haklarımızı kullanarak, alanları kendilerine dar edeceğimizi bilmelerini isterim. Bizlerin derdi şahsi saltanatlar kurmak değil. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda vatanımızın ve yurttaşımızın refahını sağlamaktır.” CHP’liler, açıklamanın ardından dağıldı.