Haber / Gökçe ADAR

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan deprem sonrası evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşların oturacağı birkaç proje alanında daire sayısı düşürülünce; Barış, Cumhuriyet, Saraçoğlu ve Adalet Sitelerinin bulunduğu 1’inci Proje Alanı’nda 24 aile (hane) evsiz kalmıştı. Kendilerine teklif edilen zemin katları kabul etmeyen depremzedelere, Bayraklı Adalet Mahallesi'nde bulunan trafo alanına yeni bir apartman yapılması ve her bir aileye birer daire verilmesi sözü verilmişti. 16 Mart günü saat 16.00'da açıkta kalan aileler ve proje alanı depremzedeleriyle toplantı yapmış ancak açıkta kalan ailelerin daire sorunu yine çözüm bulmamıştı. Evsiz kalan aileler, trafo alanına bir apartman yapılmasını beklerken, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, evsiz kalan aileler üzerinden AKP iktidarına yüklendi.

de

'BOLCA HAZİNESİ VAR'

Açıkta kalan depremzedelerin tek suçlusunun AKP iktidarı olduğunu ifade eden Çıray, “24 ailenin açıkta kalması bu hükümetin en büyük suçudur. Yerel yönetimlerin birçok sorumluluğunu üzerine aldılar o nedenle gereğinin yapılması lazım” dedi. Açıkta kalan depremzedeler için devlet hazinelerinden birini öneren Çıray, “Depremzedelere yer rahatlıkla bulunabilir. Devletin bol miktarda hazinesi var. Depremzedeleri mağdur eden de hükümet, yer bulacak olan yine hükümettir. İnsanlar kendi evlerini kaybetti. Aynı evleri sorunsuz eksiksiz, yapıp iade etmek yerine insanlardan birde para talep ediyorlar. Bu insanların zaten ödeme imkanı yok. Devletin derhal devlet kaynaklarıyla evler yapıp ücretsiz onlara teslim etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

'SUÇLAYICI DAVRANIYOR'

AKP İzmir Milletvekili Necip Nasır ise açıkta kalan hiç bir ailenin kalmayacağını söyleyerek, Çıray'a cevap verdi. AKP'li Nasır, “24 aile, Bayraklı'da bulunan trafo alanının kendilerine tahsis edilmesiyle ilgili bir talepte bulundu. Bu talebin karşılanmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz açıkta kalan ailelere de rezerv alanından ev vermeyi teklif ettik. Kimse açıkta değil ki. Onların yerleri var. Araştırmadan, konunun özetini bilmeden bizi suçluyorlar. Aytun bey, 24 kişi açıkta kalmış diye duymuş, konuyla ilgilenmeden suçlayıcı davranıyor. Biz kimsenin açıkta kalmaması için planlarımızı düzenledik” ifadelerini kullandı.