FİKİRLERİYLE YAŞIYOR
Mahmut Özgener (İZTO Başkanı): Ata’mızın, 'Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle değil, süngünün de dayandığı ekonomi ile kuracaktır' sözünden aldığımız feyzle, onun emanetlerini koruyarak, ülkemizi uygarlık ve gelişmişlik yarışında en üst seviyeye çıkarmak için yorulmadan çalışacağız. 10 Kasım 1938'de aramızdan bedenen ayrılsa da ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Atatürk’ü vefatının 84’üncü yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.


YÜZYILLARA İMZASINI ATTI
Ender Yorgancılar (EBSO Başkanı): Dünyanın son derece karmaşık ve belirsiz bir süreçten geçtiği bir dönemde, Atatürk’ün yüzyılları aşan vizyonu, geçmişte olduğu gibi bugün için de rehber niteliğini korumakta. Bizler de üreten kesim olarak, ‘Kalkınmak sanayileşmek demektir’ vizyonuyla en zorlu şartlar altında bile üretimden, istihdamdan vazgeçmemeye gayret ediyoruz. Tüm zorluklara rağmen, bu yolda O’nun varlığını ve ilkelerini her daim yaşatma sorumluluğu düşüyor. Ruhu şad olsun.


BİR GÜN DEĞİL HERGÜN
Jak Eskinazi (EİB Başkanı): Sadece 10 Kasımlarda değil, yüreği her gün Atatürk sevgisiyle çarpan binlerce ihracatçımızla, Türkiye’nin muasır medeniyetler arasında yer alması için çalışmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 2023'te 20 milyar dolar dövizi ülkemize kazandırmak için İnovasyon, Ar-Ge, Tasarım, Dijitalleşme, Sürdürülebilirlik temalı projelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ulu Önder Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz. 

MİRASINA LAYIK OLMALIYIZ
Işınsu Kestelli (İTB Başkanı): 10 Kasım’ı bir matem günü değil, bu ülkenin başına gelmiş en önemli değer olan Mustafa Kemal Atatürk’ü anma ve anlama açısından bir fırsat günü. Peki biz Atatürk'ün bıraktığı mirasa neler katabildik? Mesela o, Batılı ülkelerden çok daha önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını getirmişti. Bugün Türk kadını onun hayal ettiği yerde mi? Bu ve benzeri soruları daha çok sorup, daha hızlı çözümler üretmeliyiz. Özetle, O’nun mirasına layık olabilmek için daha çok çalışmalıyız.


ATAMIZA SÖZ VERDİK
Alp A. Yelkenbiçer (EGİAD Başkanı): Atatürk'ün nesiller boyu süregelen bağımsızlık, demokrasi ve çağdaşlık vurgusu hepimizin yol göstericisi olmuştur. Bize miras bıraktığı Cumhuriyeti, muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için üretmeye ve ihracat yapmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün emanetlerine sahip çıkarak ülkemizi uygarlık ve gelişmişlik yarışında en üst seviyeye çıkarmak için yorulmadan çalışacağız. İş dünyasının temsilcileri olarak Atamıza sözümüzdür.


DEĞERLERİ KORUYACAĞIZ
Mehmet Ali Kasalı (BASİFED Başkanı): Tüm hayatını ülkesinin özgürlük mücadelesine adayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük etmiştir. Kuruluş ve kurtuluşun şehrinde iş dünyasının ortak sesi olarak bizler de Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyacağız. 


SORUMLULUĞUMUZ VAR
Huriye Serter (GİFED Başkanı): Ebediyete intikalinin 84. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz. Onun mirası ve emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve orada muhafaza etmek bizim temel görevimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değerleriyle gelecek nesillere devretme sorumluluğunu taşıyoruz.


HEPİMİZİN GÖREVİ
Hasan Küçükkurt (İZSİAD Başkanı): Atatürk; siyasi ve askeri dehası, başarıları ve düşünceleriyle sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük bir devlet adamıdır. İleri görüşlülüğü, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi ile yüzyıla yön veren dünya liderleri arasındaki seçkin yerini almıştır. Bıraktığı mirası geleceğe taşımak, daha da yükseğe çıkarmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Atatürk’ü bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.


KALPLERDEKİ DÜNYA LİDERİ
Sibel Zorlu (ESİAD Başkanı): Atatürk, kahramanlığı ve dehası ile tüm dünya tarafından kabul görmüş bir liderdir. Hem Türk milletinin kalbinde asla silinmeyecek yerini almış hem de bütün dünya milletleri üzerinde önemli bir etki yaratmıştır. Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşırken, gelecek nesillerimizin çağdaş standartların üzerinde bir yaşam sürebilmesi için Atatürk’ün fikir ve ilkeleri bize en doğru yolu gösterecektir. Büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhu şad olsun.


HERŞEYİ ONA BORÇLUYUZ
Hayati Ertuğrul (EGSD Başkanı): 10 Kasım, sadece ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruma ve geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Bugün muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefiyle ilerlerken bunların hepsini borçlu olduğumuz lider Mustafa Kemal Atatürk’ü her fırsatta minnet ile anmak hepimizin görevi ve borcudur. Ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. 


İLKELERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Mutlu Can Günel (KESİAD Başkanı): Cumhuriyet’i gelecek nesillere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak, ilkeleriyle aydınlattığı yolda kararlılıkla yürümekle, kurduğu Cumhuriyete, ilke ve inkılâplarına, tam bağımsızlığa, Milli sınırlarımız içerisinde bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkmakla mümkündür. Başöğretmen, ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor, ona ve kahraman silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum.