9 EYLÜL - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Engin Altay ve Ali Öztunç, İzmir İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenledi.

Ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Altay ve Öztunç’un gündeminde İzmir’in Bakanlık tarafından UNESCO adaylığından elenmesi de vardı. Öztunç, “Kemeraltı, UNESCO için aday gösterilecekti ancak bir baktık bakanlık ‘Ali Cengiz oyunu’ yapmış ve İznik alınmış. AKP’nin İzmir’i sevmemesinden kaynaklanıyor bu. 2023’te CHP iktidarında İzmir UNESCO’ya aday olacak” dedi. Altay ve Öztunç’un basın toplantısına ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Sevda Erdan Kılıç ve PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu da katıldı.

TAM KADRO İZMİR’DEYİZ’

İzmir’deki kamp programı hakkında bilgilendirmede bulunan Engin Altay, “Bugün CHP tam kadro İzmir’de. 121 milletvekili ile Seferihisar’dayız. Her sene TBMM yasama yılı başlamadan önce çalışma hazırlık ve değerlendirme toplantısı yapıyoruz ve bu sene toplantıyı İzmir’de yapma kararı aldık. Genel Başkanımızın basına açık kamp açılış toplantısı ile toplantıyı açacağız. Bu toplantıdaki amaç geçmiş yasama yılını değerlendirmek ve eksiğimiz varsa bunları görmek. Önümüzdeki yıl bir seçim yılı olduğu için grubumuz seçim yılı ile ilgili de çalışma ve değerlendirme yapacak. Ekonomi başta olmak üzere seçim ve sandık güvenliği en önemli başlıklarımızdan biri. Buraya geldik ve güzel bir haber aldık. İzmir’imizin değerli Başkanı ve son günlerde Erdoğan’ın sıkça hedef aldığı Tunç Soyer, Avrupa'dan önemli bir ödül aldı. İzmir her şeyin en iyisine layık. Bu ödül törenine de Genel Başkanımız katılacak. Genel Başkanımız gelmişken Büyükşehir Belediyesi’nin 2 önemli projesinin de işaret fişeğini atacak. Konak’ta geri dönüşüm tesisinin temeli atılacak ve Gaziemir’deki toplu konutun da temelini Genel Başkanımız atacak” dedi.

HESABI SORULACAK’
Akdeniz’de yaşanan orman yangını ile ilgili değerlendirmede bulunan Ali Öztunç ise, “Dün 619 hektarlık orman yandı. 2 yıldır başta Akdeniz ve Ege olmak üzere büyük yangınlar yaşıyoruz. Dün bir kriz masası kuruldu ve masaya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız çağrılmadı. Tıpkı geçen yıl olduğu gibi. Partizanlık yapıyorlar. Çok sayıda helikopter ve uçak vardı ancak hava kararınca yine fiyasko. Gece görüşlü helikopter yine yoktu. Çünkü 3 gün önce kira sözleşmesi sona ermiş. Bunlar ihale ile kiralanmadı. Sözleşme usulü ile. Ne vardı uzatsanız bunu? AKP döneminde Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük orman yangınları ile karşılaştık. Az kaldı. En geç 9 ay sonra yapılacak seçimden sonra CHP iktidarında orman yangınlarının söndürülememesinin hesabı hem bu bakandan, hem önceki bankadan hem de Cumhurbaşkanlarından sorulacak” ifadelerini kullandı.

NET’ YANIT
İzmir'in UNESCO adaylığından çekilmesi ile ilgili yöneltilen soruya da yanıt veren Öztunç, “Kemeraltı UNESCO için aday gösterilecekti ancak bir baktık bakanlık bir ‘Ali Cengiz oyunu’ yapmış ve İznik alınmış. Elbette İznik girmelidir ancak Kemeraltı da girmelidir. AKP’nin İzmir’i sevmemesinden kaynaklanıyor bu. 2023’te de daimi üyelik için fırsat var. 2023’te CHP iktidarında İzmir, UNESCO’ya aday olacak” dedi.