CHP İzmir İl Örgütü 7 Ocak'ta yapılacak İl Kongresi'ne kilitlendi. Kulislerde il başkanlığı için anılan isimler henüz net açıklama yapmadı.

CHP İzmir İl Başkanlığı için 7 Ocak'ta yapılacak kongreye sayılı günler kaldı. Parti kulisleri hareketli. Mevcut Başkan Asuman Ali Güven, adaylık konusunda net bir görüş paylaşmadı. Partililerin kendisi ile yola devam etmesini istediği takdirde, görevden kaçmayacağını söyleyen Güven'in aday kriterleri belli. Başkan Asuman Ali Güven'e göre, tüm örgütün onayını alabilecek, birleştirici bir aday kongrede delegenin karşısına çıkmalı. Başkan Güven, 7 Ocak için konsensüs sağlanmasını istese de, parti kulislerinde telaffuz edilen isimlerin sayısı bir hayli çok. Kulislere göre; CHP Parti Meclis Üyesi (PM) Sevda Erdan Kılıç, CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Gaziemir CHP İlçe eski Başkanı Umut Tekin, CHP İzmir İl Eski Başkanı Kemal Karataş, Hüseyin Saygılı, Altan İnanç bu isimlerden bir kaçı. PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, adının sık sık telaffuz edildiğini ancak İl Başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Kılıç; “Ben il başkanlığı görevini düşünmüyorum, aday da değilim. Ama bana bu onurlu görevi yakıştıran herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ADAYLAR BEKLEMEDE

CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş da, o koltuk için adı geçen adaylardan biri. Karataş, partililerin onaylaması halinde o yarışa katılacağını açıkladı. Çalışmaların yeni başladığını ve adaylık için açıklama yapmanın erken olduğunu söyleyen Karataş; “İl başkanlığı adaylığı için çalışmalar yeni başlıyor. Belli toplantılar yapılıyor, ilçe başkanları bir araya gelerek nasıl bir il başkanı bulalım' diye çalışma yapıyor. Bu çalışmalar içerisinde bana 'Aday ol' derlerse, aday olurum” dedi. Kulislerde adı konuşulan bir diğer isim ise CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü. Adaylık konusunda örgütün kararını bekleyen Utku Gümrükçü, “Adayları görelim, Genel Merkez ne yapacak bakalım. Aziz Kocaoğlu'nun konuştuklarını değerlendireceğiz. Aday olabilirim de olmayabilirim de... Bunu söylemek için henüz erken” dedi. Gümrükçü ayrıca il delegesi olmadığını, bunu kendisinin bilerek ve isteyerek yaptığını belirterek; “Bilerek ve isteyerek kendimi delege listesine yazdırmadım. İl delegesi adayı olmadım” dedi. Gaziemir eski İlçe Başkanı Umut Tekin ise, il başkanlığı konusunda sessizliğini koruyor. Tekin, adaylığına dair sorulara yanıt vermemekte ısrarcı.