İYİ Parti Başkanlık Divanı; MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dün Twitter’da Meral Akşener’e yönelik sözleri ve akşam da Akşener’in İstanbul Beylerbeyi’ndeki evinin önünde yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "İYİ Parti’ye kurulmak istenen ’kriminalize etme kumpası’na düşmeyeceğiz. Meşru siyaset zeminini hiçbir surette terk etmeyeceğiz. Sözü ayağa düşürmeyeceğiz" denildi. Öte yandan Emniyet güçleri, İYİ Parti Genel Merkezi önünde geniş güvenlik tedbirleri aldı.

İYİ Parti Başkanlık Divanı’nın 'Aziz Türk Milleti' başlığı altında yaptığı yazılı açıklamada, "Dün akşamdan bu yana, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in şahsında, Türk siyaseti, tarihinde örneği görülmemiş seviyesizlikte bir saldırı ile karşı karşıyadır" ifadeleri kullanıldı.

İYİ Parti Başkanlık Divanı, açıklamanın devamında şunları kaydetti:
"Yaptıklarının kendisine ve 'büyüğüne' hatırlatılması karşısında söyleyecek sözü, savunacak kozu kalmayan Sayın Devlet Bahçeli sosyal medyada tehditler savurmuştur.

Büyük Türk milleti,

Yaşananlar göstermiştir ki siyasi zeminde sözün bittiği, tuzun koktuğu eşiğe gelmiş bulunuyoruz. Bir kadını tehdit etmek, bir kadının yoluna pusu atmak, gece karanlığında bir kadının kapısına adam yollamak, geçtik Türk töresini, affettirmeye pek hevesli olduğu mafyanın raconunda bile yoktur.

Türkiye’nin Erdoğan-Bahçeli ortaklığı tarafından derin bir siyasi, idari ve ekonomik krize sürüklenmesi karşısında, İYİ Parti’nin sözü ve duruşu milli vicdanda karşılık bulmuştur.İYİ Parti olarak, kriz, af teklifi ve ikinci kozmik oda vakası olan McKinsey anlaşması konularında, mağdurun, mazlumun, milletin yanında durduk. Bu karanlıkta Türk Milleti’nin işaret fişeği olduk. Hakikati en gür sesle haykırdık ve duyurduk.

81 milyon emin olsun ki, böyle yapmaya devam edeceğiz. Milletimizin ’git’ dediği yere kadar gideceğiz, ’ol’ dediği yerde olacağız.

İYİ Parti’ye kurulmak istenen ’kriminalize etme kumpası’na düşmeyeceğiz. Meşru siyaset zeminini hiçbir surette terk etmeyeceğiz. Sözü ayağa düşürmeyeceğiz."

''SİYASET GENEL BAŞKANIN EVİNİN ÖNÜNE ANA KUZULARINI GÖNDEREREK YAPILMAZ''


"Türkiye 8 şehit verdiği gün, bu büyük acısını ve sorumlularını, teröristle masaya oturanları, şehirlere bomba döşenirken izleyenleri konuşmalıdır" diye devam eden İYİ Parti Başkanlık Divanı’nın yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bunu engellemek için oynanan oyunu görüyoruz.

Siyaset, bir genel başkanın evinin önüne gece yarılarında ana kuzularını göndererek yapılacak iş değildir. Tehdit ve üslupsuzluk, siyaseti sokak raconu seviyesine düşürmemelidir.

Bu gün iktidarın ’her istediğimi yaparım’ keyfiliğinin arkasında, şahsına yapılan onca hakareti sineye çekerek iktidara siyasi avans veren MHP Genel Başkanı’nın desteği vardır.

Memleket için kavga vermiş bir kadronun kurucu iradesi İYİ Parti’yi millete hediye etmiştir.

Bizler kavgası milletine sevdası olmuş insanlarız. Siyaset, ümidi yönetmek iddiası ile yapılır. Milletimizin karşı karşıya olduğu ağır ekonomik, siyasi şartların iyi yönetilememekten kaynaklandığını biliyoruz.