İYİ Parti İzmir'de Balçova, Gaziemir ve Güzelbahçe'yi kadınlara emanet etti. Siyasete girme cesaretini Meral Akşener'den alan kadın başkanların önceliği hemcinslerine ulaşarak onları bilinçlendirmek

İYİ Parti, İzmir'de teşkilatlanmalarını neredeyse tamamladı. Parti, kentte 3 ilçeyi kadınlara emanet etti. Balçova'da Serap Özöktem, Gaziemir’de Leman Emin Bayındır ve Güzelbahçe’de Nurdan Ermin, partinin oylarını yükseltmek için çalışacak. Partinin kadın başkanları, çalışmalarını 9 Eylül Gazetesi'ne anlattı. Balçova'da kurucu ilçe Başkanı olan Serap Özöktem, “Doğruluk, haklılık ve iman gücü ile geldik. Buradayız artık. Demokrasinin tehdit altında bulunduğu ve iktidarın her şeyi hukukun üzerinde tuttuğu dönemdeyiz. Yorgun bir Türkiye, yorgun bir millet var. Biz de bu durumda siyasi iklimin değişmesi ve en önemlisi de siyaset dilinin değişmesini istiyoruz. O çıkar yol İYİ Parti” dedi. Yanlarında kendilerine inanan Türk milletinin olduğunu söyleyen Serap Özöktem, yeni şeyler söylemenin zamanı olduğunu düşündüğünü belirtti.  Türkiye'de bir çok sorunun olduğunu, ancak bunları aşabilecek bir güce sahip olduklarını dile getiren Başkan Özöktem; “Kararlı ve sağduyulu olan vatandaşlara güveniyoruz. Umutlarımız ve hayallerimiz var. Bizler adil bir Türkiye istiyoruz, mutlu bir Türkiye istiyoruz. Biz Türk milletinin iradesi ile daha da güçleneceğimize inanıyoruz. Milletin güvenini esas alıyoruz. İlk amacımız Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesini ve değerlerini korumak. Kurucu ilçe başkanı olmaktan dolayı mutluluk, gurur duyuyorum” dedi.

TÜM KADINLARA ÇAĞRI


Güzelbahçe ise Nurdan Ermin'e emanet. Nurdan Ermin, Genel Başkan Meral Akşener'e atıfta bulunarak; “Akşener de kadın ve taşın altına elini soktu. Tüm kadınlar onun yolundan gitmeli. Ülkenin gidişatından dolayı kaygılıyım. Ayrıca Meral Akşener'den de cesaret alarak bu görevi üstlendim. Türkiye'de güzel şeylerin olmasına katkı sunmak için çabalayacağız. Canla başla çalışıyoruz. Uyuyan çok kadın var, biz özellikle kadınlarımızın uyanmasını istiyoruz. Haklarını bilmeyen çok kadın var. Onları uyararak haklarına sahip çıkmaları için bizler öncülük edeceğiz. Ülkenin durumunu iyiye çevirmek için İYİ Parti'de göreve başladık. Hepimize çok iş düşüyor” dedi.

OTORİTER BİR SİSTEM VAR


Gaziemir’de göreve gelen Leman Emin Bayındır ise çok kısa bir süre önce göreve geldiklerini ancak güzel işler yaptıklarını belirtti. Bu koşullarda siyaset yapmanın zor olduğunu vurgulayan Bayındır; “Biz kadınlar olarak nasıl bir yük sırtlandığımızın farkındayız. Çünkü insanlarda ciddi şekilde bir sindirilmişlik söz konusu. Herkese korku hakim. Buna rağmen partimize çok büyük bir ilgi var. Bu da bizlere güç veriyor. Ben her zaman hoşgöründen yana tavır aldım. Ama hayat tecrübem bana şunu öğretti. Bazen insanların söylemlerinin sertleşmesi gerekiyor. Ama ülkemiz artık 16 yıldır sadece sopa ile yönetilir duruma geldi. Otoriter bir sistem söz konusu. Ben artık vatandaşların bu siyasetten sıkıldığını düşünüyorum. Daha yapıcı olmamız gerekiyor. Dış ülkelerin Türkiye üzerindeki baskısı malum. Bizler de içeride bölünmeden, ayrışmadan durabilmeliyiz. Bunun için daha yapıcı bir üslup kullanmak gerekiyor” dedi.