İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Müsavat Dervişoğlu Alsancak Kıbrıs Şehitleri'nde basın açıklaması yaptı.

HABER: BURAK YILDIZ

Konuşmasında siyasi sistemlerin sağlıklı işlemediğinin altını çizen Dervişoğlu, “Bir siyasi tıkanmışlık vardır. Vatandaşlarımıza sorduğumuzda 'Hem bu kadar şikayetçisiniz hem de neden oy veriyorsunuz?' sorusuna açık ve net olarak 'Oy verecek parti mi var?' cevabı veriyorlardı. Bu sebeple bir siyasi tıkanmışlıktan bahsetmek söz konusudur. O siyasi tıkanmışlık aynı zamanda kutuplaşmayı da beraberinde getirmiştir. İyi Parti’nin Türk siyasi hayatındaki varlığı 24 Haziran itibarıyla önümüze sandıklar koyulduğunda belli olacak. Bu, siyasi tıkanmışlığa ve kutuplaşmaya son anlamı taşımaktadır. Artık vatandaşın önünde bir alternatif vardır, o da İyi Parti ve Meral Akşener’dir” dedi.

“İNSANLAR SESİNİ ÇIKARAMIYOR”


Mevcut iktidarın baskıcı bir yönetim şeklini benimsediğini belirten Dervişoğlu, “İyi Parti’nin kamuoyu araştırması yapmak için anlaştığı bir şirket İzmir’e geldi ve bana '50 kişiye sorduk ancak 4 kişiden cevap alabildik.' dediler. Demek ki bu ülkenin yüzde 90’ından fazlası baskı altındadır. Bir ülkede şayet seçime bu kadar az bir zaman varken anketler cevaplanamıyorsa, halen insanlar siyasi tercihlerini ifade etmekte zorlanıyorsa o ülkede başka sıkıntıların olduğu da aşikardır. Demek ki insanlar sesini çıkaramıyorlar. İyi Parti’nin varlığı burada da kendini hissettirmektedir. İyi Parti artık Türkiye’de sessiz milyonların sesidir.”


EN YÜKSEK OY AKP SEÇMENİNDEN


İyi Parti'nin, halkın her kesiminden oy aldığını vurgulayan Dervişoğlu, “İzmir’de çok yüksek oranda oy alacağımıza inanıyorum. Hem AKP’nin hem CHP’nin 2002 seçimindeki yüzde 20 ve 30 bandına geri geleceklerine inanıyorum. Partimizle ilgili CHP ve MHP seçmeninden yoğun oy aldığımıza dair rivayetler vardır, ki bu doğrudur. Ama buradan ilan ediyorum, İyi Parti en yüksek oranda oyu AKP seçmeninden alacaktır” diye konuştu.

“MİLLETE UNUTTURULAN DOĞRULARI HATIRLATMAMIZ GEREKİYOR”


16 yıldır bu ülkede çok büyük yanlışlıklar yapıldını, Dış politikada, tarım alanında, sanayi alanında, teknoloji alanında, adalet ve hukuk konusunda büyük hatalar yapıldığını ifade eden Dervişoğlu, “Adalet duygusunun zedelendiği bir toplumda zedelenmeyen hiçbir müessese kalmaz, sosyal nizam da tehtit altına girer. Şimdi bütün bunlara İYİ gelmek istiyoruz. Geçen de bir saha çalışmasında yaşlı bir teyze yanıma geldi ve, 'Oğlum, biliyoruz ki bunlar yanlış yaptı. Öbürleri de bunların yaptığı yanlışı tarif etmekten ileriye gidemedi. Dolayısıyla birileri yanlış yapıyor, birileri de yanlışı tarif etmekle yetiniyor. Bunu uygun bir dille de yapmıyor. İzmir halkı hakaret dilinden, husumet dilinden artık rahatsız oldu. Hakaretle ve hamasetle elde edebileceğimiz bir mesafe yoktur. Millete unutturulan doğruları hatırlatmamız gerekiyor' diyerek bizi uyardı “ diye konuştu.

“İYİ GELECEK” KUTUSU


Vatandaşlara “İyi Gelecek” kutusu dağıtan Dervişoğlu, “Biz de o kapsam içinde iyiyi ve güzeli hatırlatabilmek suretiyle işi esprili bir şekilde kamuoyuyla paylaşma kararı aldık. Bu kapsam içinde de bu ilaç kutularını hazırlattık. Bunun üzerinde 'İyi gelecek' yazıyor. Demokrasiye iyi gelecek, sorunları olan gençliğe iyi gelecek, sanayilere ve fabrikalara iyi gelecek, ekilemeyen tarlalara iyi gelecek, hakkını alamayan işçiye ve memura iyi gelecek, halen tenceresini kaynatmakta zorlanan emekliye iyi gelecek. Allah izin verirse Türkiye’ye iyi gelecek. Allah’a inanıyorum, zafer demokrasiye ve Atatürk’ün değerlerine inanlara ait olacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.