İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti’nin İzmir’e iyi geldiğini belirterek, “Yerel seçimlerde İzmir’den çok yüksek oy bekliyoruz. Kamuoyu araştırmaları da onu gösteriyor. İzmir’de birinci parti olacağız” dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 17 Şubat Cumartesi günü İzmir’e gerçekleştireceği ziyaret öncesi, Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ve İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, İzmir İl Teşkilatı’nda bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda, partinin İzmir’deki çalışmaları ve cumartesi günü Meral Akşener’in İzmir programı hakkında bilgi veren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, “İyiler evini kurdu. Odaları oluşturdu. Misafirlerini ağırlamaya başladı. Kongrelerimizi yaptık. 10 Mart’ta il kongremizi yapacağız. 17 Şubat’ta iyilerin evinin açılışı var. Genel Başkanımızı havalimanında karşıladıktan sonra Karşıyaka’da Zübeyde Hanım'ın kabrini ziyaret edeceğiz. Karşıyaka Çarşısı’nda bir yürüyüş olacak ardından il binamızı açacağız. Akşam da teşkilatla yemek var” dedi.

Güçleri yetiyorsa İYİ Parti'yi engellesinler


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu ise, “İzmir teşkilatımızla iftihar ediyorum. Çok güzel bir il binası olmuş. Genel Başkanımızın ağırlanacağı günle ilgili hazırlıklar da çok güzel devam ediyor. İl başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Dervişoğlu “YSK, İYİ Parti’nin önüne bazı zorluklar çıkarmak adına adımlar atıyor. İYİ parti mahalli ve genel seçimlere girmeye hazırdır. Çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. ‘İYİ Parti’yi seçime sokmayacaklar’ diyorlar. Onlara sorarsanız İYİ Parti’yi kurdurmayacaklardı. İYİ Parti seçime girecek. Olur da hukuku çiğnemeye kalkarlarsa hileye kalkarlarsa bunun da çaresi vardır. Genel başkanımız bunu da açık şekilde belirtti. Güçleri yetiyorsa engellemeye kalksınlar” ifadelerini kullandı.

İzmir’de birinci parti olacağız


İYİ Parti’nin hem İzmir’e hem de Türkiye’ye rahatlık getirdiğini ve iyi geldiğini söyleyen Dervişoğlu, “Demokrasi tarihimizde önemli işlere imza atmış bir kentimiz İzmir. Demokrasi beşiği kent birçok iktidar çıkarttı. Şimdi burada İYİ Parti var. İzmir’in vicdanında İYİ Parti var. İYİ Parti İzmir’e iyi gelecek. İzmir de İYİ Parti’ye şans getirecek. İzmir’de başka yerlerde yaptığımız açılışların üzerinde bir katılım olacağını düşünüyoruz. Miting tadında, bayram tadında bir gün geçireceğiz. İzmir’den çok yüksek bir oy bekliyoruz. Kamuoyu araştırmaları da onu gösteriyor. İzmir’de birinci parti olacağız. İzmir’de birinci parti olacaksak diyorsak çok sayıda belediye alacağız yorumu çıkar. Biz başka siyasi partiler gibi onun bunun eteğine yapışarak siyaset yapmıyoruz. İddiamız Türkiye’de iktidar olmak Meral Akşener’i de Cumhurbaşkanı yapmak. İYİ Parti İzmir’e iyi geldi. Türkiye’ye de iyi geldi. İYİ Parti iktidarının işaret fişeği İzmir'den atılacaktır” ifadelerini kullandı.

Erken seçime hazırız


Erken seçim olup olmayacağı ile ilgili sorulan soruya da yanıt veren Dervişoğlu, “Erken seçimle ilgili her şey olabilir. Her seçim alternatifine hazır olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim kararı TBMM’nin işidir. Bizim TBMM’de 5 vekilimiz var. Böyle bir kararı alacak sandalye sayısına sahip değiliz. İktidar partisi erken ya da zamanında ne zaman yapmaya karar verirse biz seçime hazırız. İktidar çıkmak içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Keşke erken yapsalar” dedi.

Türkiye'ye iyi geldik


Türkiye'nin zor günler geçirdiğini kaydeden Müsavat Dervişoğlu, bunların aşılması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Yıllardır kutuplaştırma politikaları izlendiğini belirten Dervişoğlu, şöyle konuştu: "Bir rahatlamaya ihtiyaç var. Biz Türkiye'ye iyi geldik. Genel Başkanımız 35 ile ziyareti tamamlamış olacak. Bu ülke ayrışmak ve farklılaşmaktan yoruldu. İYİ Parti, Türkiye'nin birliği için siyaset sahnesinde yerini aldı. İYİ Parti'yi biz kurmadık, millet kurdu. İzmir'de de bunun izlerini görüyoruz. İzmir halkının İYİ Parti'ye sahip çıktığını görüyor ve gurur duyuyoruz."

Apo'yu, Fetö'yü, Papa'yı ve Bahçeli'yi de alıp gelin


İttifak iddiaları ve iktidarın İYİ partinin ismini telaffuz etmediği soruları üzerine bir değerlendirme yapan Dervişoğlu, “Erdoğan’ın ittifaklara alışkın olduğunu söyledim, bizimle mücadele etmek istiyorsa filmi geriye alsın, İmralı’ya gitsin Apo’yla, Pensilvianya’ya gitsin Feto’yla görüşsün. Papa’yı, Devlet Bahçeli’ye alsın öyle gelsin karşımıza. Oslo'da pazarlık yaptı mı? FETÖ denilen çeteyle ‘bunlar ne istiyorsa verdik’ türünden bir takım şeylere girildi mi? Elbette ki girildi. Onların yaptığı ittifakı tanımlıyorum. Ak trollerle bizim eski partimizin mensupları o alanda ilk ittifakı kurmuşlar. Biz doğruları söyleyince hemen hakaret ve küfür. Söylediğimiz lafın arkasındayız. Aldatıldık, kandırıldık demekle olmuyor. Devlet adamıysanız, ehliyet sahibi olup aldatılmayacaksınız. Doğruları söylememiz onları biraz hırçınlaştırıyor. Biz sakiniz, onlar niye hırçınlaşıyor?” açıklamasında bulundu.