Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İzmir'den milletvekili aday adaylarından hangilerinin aday listesine girip girmeyeceğini örgüte sordu. İl, ilçe, gençlik kolları, kadın kolları, eski yöneticiler gibi çok sayıda kişi görüş bildirdi. İlçe başkanları en çok tercih edilen isimleri kapalı zarfla İl Başkanlığı'na iletti. Örgütün önerilerinin yazılı olduğu zarflar, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tarafından örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'a teslim edilecek.

Türkiye, 24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere kilitlendi. Siyasette 24 Haziran telaşı sürerken, CHP de miletvekili aday adaylarını belirlemek için çalışmalara başladı. Parti tüzüğüne göre merkez yoklaması yöntemi ile adayları belirleme kararı alan CHP, örgütlerden görüşlerini istedi. İzmir'de il, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları, eski parti yöneticileri, parti üyeleri gibi geniş bir kesime görüşlerini soran CHP il yönetimi, talepleri topladı.

İzmir'de her ilçe başkanlığı, kendi bölgesinde örgütün fikirlerini alarak en çok tercih edilen isimleri il başkanlığına kapalı zarflarda teslim etti. Örgütün önerilerini alan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partililerin tercih ettiği vekil adaylarının isimlerinin yer aldığı zarfları, bugün Ankara'ya götürdü. Yücel, zarfları örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'a teslim edecek. Genel merkezin, örgütlerden kendi seçim bölgeleri için sadece 5 isim önermelerini istediğini hatırlatan Yücel, bu sayının da zorunlu olmadığını, isteyenin 5 kişiden az isteyenin daha fazla yazdığını söyledi.

SEÇİMİN KOORDİNASYONUNU ALAATTİN YÜKSEL YAPACAK


Öte yandan CHP bu hafta içerisinde Seçim Koordinasyon Kurulu'nu da oluşturacak. İl Başkanı Başkan Yücel, bunun başında da Alaattin Yüksel ile Yekta Varnalı'nın olacağını söyledi. Aynı zamanda il yönetim kurulu üyelerinden bir kaç kişinin de burada görev alacağını belirtti. CHP eski İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ise görevin henüz kendisine tebliğ edilmediğini bildirdi. Seçim Koordinasyon Kurulu'ndan sorumlu olduğunda hep birlikte il örgütünün talimatları doğrultusunda çalışma yürüteceklerini kaydeden Yüksel, "Herkesin gelip gidebileceği bir ortam yaratacağız. Tıpkı referandumdaki gibi nasıl hayır bileşenleri ile Hayır Bloğu oluşmuştu, aynı şekilde parti bayrakları olmadan, her kesim ile seçim çalışmalarını yürüteceğiz. Burası da daha çok bütün yurttaşların, her düşünceden yurttaşın girip çıkabileceği bir yer olacak. İttifak partileri ile özellikle onların seçmenleri ile bir çalışma yürütülecek. Parti dışında ama parti kontrolünde bir çalışma ortamı oluşturulacak. Yerel medya, sosyal medya ilişkilerinin organizasyonları yapılacak" diye konuştu.