CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce'yi açıklamasının ardından CHP İzmir milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı ve CHP'li belediye başkanlarından olumlu tepkiler geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak Muharrem İnce'nin açıklanmasının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı adaylarının, güçlü ve herkesin oyunu alabilecek, halkın sevdiği ve beğendiği bir isim olduğunu belirterek "24 Haziran'da biz kazanacağız, Türkiye kazanacak" dedi.

HER ŞEY GÜZEL OLACAK

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İnce, Cumhuriyet tarihimizin belki de en hayati dönemecinde ağır bir sorumluluğu üstlenmiştir" dedi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: "Muharrem İnce bir köy çocuğu, bir kamyoncunun oğlu ve köyden yetişen çok kıymetli bir fizik öğretmeni... Çekirdekten, 15’li yaşlardan bu yana sosyal demokrasiye gönül vermiş, katkı koymuş bir insan… 25 Haziran’da her şey çok güzel olacak, 25 Haziran’da Türkiye’ye huzur gelecek." CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: "Salonda büyük bir coşku vardı. Örgüt böyle bir heyecana susamıştı. Örgütün tabanında kabul görecek bir isme ihtiyaç vardı. Sadece örgütte kabul görmesi yetmeyecek. Türkiye genelinden oy alması gerekiyordu. İnce bu fotoğrafı verdi. Türkiye siyasetinin nadasta kalan bölümlerini İnce nadastan çıkaracaktır" dedi.

ESKİ GÜNLERE DÖNECEĞİZ

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise: "Genel Başkan başta olmak üzere parti üst düzey yöneticilerini stratejik hareketlerinden dolayı ve tabanın halkın istediği bir ismi aday olarak çıkarmalarından dolayı tebrik ediyorum. Muharrem İnce halkın istediği bir isim. Halk gibi oturan, kalkan, yürüyen, sevinen üzülen bir yapıya karaktere sahip" dedi. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım: "CHP içinden yetişmiş toplumun değer yargılarını bilen toplumun her kesimine dokunan bir aday çıkardı Genel Başkanımız. Tüm örgütler olarak çalışmaya başlayacağız. İnanıyorum ki 25 Haziran’da Türkiye eski günlerine dönecek. İzmir ve Karşıyaka en yüksek katkıyı yapmaya hazır" dedi.