Akp İzmir İl Gençlik Kolları, 24 Haziran seçimlerinde ilk kez oy kullanacak gençler için ‘İlk Oyum İlk Sohbet’ projesini başlattı. Her gün vekil adaylarıyla teknede buluşan İzmirli gençler, körfez turu eşliğinde merak ettikleri soruları soruyor, vekil adayları da cevaplıyor.

Akp İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında ‘İlk Oyum İlk Sohbet’ adı altında körfez turları düzenlemeye başladı. Bu seçimlerde ilk kez oy kullanacak gençleri hedef alan proje kapsamında İzmirli gençler Akp'nin İzmir Milletvekili adayları ile bir araya geliyor. Akp İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, Akp'nin gençleri en iyi anlayan, en fazla önem veren ve bu önemi de hizmet ve yatırımlarla ortaya koyan parti olduğunu belirterek, projenin hedeflerini şöyle anlattı: “Akp kurulduğu günden beri gençlere en yakın duran partidir. Bunun en yakın örneği 24 Haziran’da 18 yaşındaki gençlerimize seçilme hakkının tanınmasıdır. Genç kardeşlerimiz 18 yaşından itibaren artık sadece seçmen değil, isterlerse milletvekili olup, Türkiye Büyük Millet Meclisinde halkımızı da temsil edebilecekler. Ancak Akp'nin gençlere yönelik hizmetleri bununla sınırlı değil. Daha iktidara gelir gelmez, gençliğin en büyük sorunu olan eğitime el attı. Yüzlerce modern yurt binası yaptı, var olan yurtların hizmet kalitesini arttırdı. Üniversite öğrencilerine yönelik burs ve kredi miktarlarını 3-4 kat arttırdı. Gençlik şuraları düzenledi.

AKP'NİN GENÇLİK KARNESİ PEKİYİ


Dolayısıyla Akp'nin gençlik karnesi başarılar dolu… Biz de Partimizin bu başarı karnesinden hareketle İzmirli genç kardeşlerimizle bir araya geliyor ve onlara en yakın parti olduğumuzu
hissettirmek istiyoruz. Genç kardeşlerimiz, kafalarındaki her türlü soruyu yöneltiyor, Milletvekili Adaylarımız da bunları yanıtlıyor. Bu hoş sohbetler esnasında gençler kendi vizyonlarını da vekil adaylarımızla paylaşıyor, zaman zaman da önerilerini dile getiriyorlar. İl Başkanımız Aydın Şengül’ün de söylediği gibi gençler, sürekli nasihat edilcek kişiler değil, kesinlikle dikkatlice dinlenilmesi gereken, görüşleri önemsenmesi gereken bireylerdir.”

10 GÜN SÜRECEK


10 gün boyunca her akşam Bostanlı, İnciraltı ve Pasaport’tan kalkış yaparak körfez turu yapacak ‘İlk Oyum İlk Sohbet’ teknesi, körfez turu yaparken, gençler de vekil adayları ile tanışma ve sohbet etme imkanı bulacak. Üçüncü gününe giren projede körfez turu sırasında iftarlar açılıyor, sohbetler geç saatlere kadar uzuyor.

İKİNCİ GÜN KONUĞU ALPAY ÖZALAN


İlk Oyum Teknesi’nin ilk günkü konukları Akp İzmir Milletvekili adayları Emre Cemil Ayvalı ve Necip Fazıl Kurt olurken, ikinci gün konukları ise milli futbolcu Alpay Özalan ve Akp'nin yine genç vekil adaylarından Fatih Reha Yavuzer Kam oldu. İzmirli gençlerin diğer vekil adayları gibi ünlü futbolcu Alpay Özalan’a da ilgisi yoğun oldu. Alpay, körfez turu boyunca gençlerin sorularını cevapladı ve futbol anıları ile sohbetti daha da keyifli hale getirdi.