HDP’nin bugün İzmir’de başlatacağı Vicdan ve Adalet Nöbeti için partili vekiller bildiri dağıttı. İzmir Emek Örgütleri de nöbete destek vereceklerini açıkladı


Haber / Umut KARAKOYUN

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde rota bu kez İzmir. Bugün, Gündoğdu Meydanı’nda HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir tarafından yapılacak Grup Toplantısı’nın ardından başlayacak olan nöbet için İzmir’de bildiri dağıtıldı. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan ve Muş Milletvekili aynı zamanda Grup Başkanvekili olan Ahmet Yıldırım’ın da aralarında olduğu partililer, halkı nöbete destek vermeye çağırdı. Öte yandan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de açıklama yaparak, Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek vereceklerini belirtti. DİSK Ege Bölge Temsilciliğindeki basın toplantısına sendika, oda, siyasi parti ve kitle örgütlerinin temsilcileri katılırken açıklamada basın metnini okuyan TMMOB Dönem Sözcüsü Melih Yalçın, “yeni bir devlet inşa” ediliyor sözlerini hatırlatarak toplumun tüm kesimlerinin baskı altında olduğunu savundu.

SARAY VESAYETİ

Yargı ve diğer devlet kurumlarının sarayın vesayeti altına alındığını dile getiren Melih Yalçın, korku imparatorluğu yaratıldığını kaydetti. Yalçın, şunları söyledi: “İşte böyle bir dönemde tüm toplumun ortak beklentisi adalet ekmek gibi, su gibi çok acil bir ihtiyaçtır. Ancak adalet kendiliğinden ortaya çıkmayacak vicdan sahipleri adaleti tesis edeceklerdir. İşte bu yüzden yıllardır baskı altında her türlü zulmü yaşayan, demokratik ve siyasi bir partinin, Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olan HDP’nin Adalet ve Vicdan Nöbetine destek verilmesi, sahip çıkılması gerekiyor.”