İzmir'de HDP il başkanlığı binasına girerek bir görevliyi silahla öldüren kişi gözaltına alındı. HDP'den yapılan açıklamada, Deniz Poyraz isimli parti çalışanının hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırıya tepkiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın! Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte. HDP camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Saldırıda katledilen Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükümetin sorumluluğundadır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İzmir'imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yaşamını kaybeden gencimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek.

Hamza Dağ (AKP Genel Başkan Yardımcısı-İzmir Milletvekili): Menfur saldırıyı kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz.

Zeynep Altıok Akatlı (CHP eski İzmir Milletvekili): Çok çok üzücü. Bu barbarlığı tanıyoruz. Hep yaşadığımız tarihin tekerrürü yine tahriklerle, hedef göstermelerle planlanıyor. Kaostan beslenen kötülük halkların kardeşliğine kastediyor.

Atila Sertel (CHP İzmir Milletvekili): Kardeş kavgası başlatmak isteyenler bunu başaramayacak. Şiddeti doğuran nedenlerin ortadan kaldırıldığı, terörün bittiği ve herkesin özgürce fikrini söylediği ülkemizde yaşamaktır hedefimiz.

Ömer Çelik (AKP Sözcüsü): İzmir'de HDP İl binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır.

Mithat Sancar (HDP Eş Genel Başkanı): Bu katliam aynı zamanda bir provokasyondur. Bunun çok tehlikeli bir provokasyon olduğunu herkesin çok net görmesi gerekir. Bugün İzmir İl Örgütümüzde saldırının gerçekleştirildiği saatlerde yaklaşık 40 kişilik yönetici grubumuzun bir toplantısı vardı. Daha önce planlanmış olan bu toplantı acil bazı nedenlerden dolayı ertelendi.  Tam anlamıyla tarama yapmış katil, plan açıktır!

Muharrem İnce (Memleket Partisi Genel Başkanı): Bu kirli saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. HDP'li yurttaşlarımıza taziyelerimi iletiyorum.

Temel Karamollaoğlu (Saadet Partisi Genel Başkanı): HDP İzmir İl Binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşanan can kaybı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Olay tüm yönleriyle aydınlatılmalı, faillere gerekli ceza verilmeli; başta siyasiler olmak üzere herkes şiddeti besleyecek söylem ve davranışlardan vazgeçmelidir” dedi.

Ahmet Davutoğlu (Gelecek Partisi Genel Başkanı): İzmir’de HDP İl Binası’na düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Öldürülen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Şiddet kaybetmeye mahkumdur. İktidar siyasete terör gölgesi düşmemesi için acilen tedbir almalıdır.