CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilçe örgütleri tarafından delege seçimlerine yönelik üyelere atılan mesajların, taraf belirleme yönünde içeriklere sahip olmaması gerektiğini söyledi.


Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'den, örgüte delege seçimleri konusunda önemli bir uyarı geldi. İlçe başkanlıkları aracılığıyla üyelere gönderilen mesajların, taraf belirleme içerikli olmaması gerektiğini söyleyen Başkan Güven, ilçe örgütlerinin bu konuda hassas davranmasını istedi. Delege seçimleri için duyuru yapılamasının doğal olduğunu ancak üyeleri farklı yönlere çeken mesajların doğru olmadığını kaydeden Güven; “Delege seçimleri ile ilgili duyuru anlamında mesajlar atılacak ancak taraf belirleme anlamında ilçelerin biraz daha dikkatli davranması gerekiyor. Biraz daha centilmen davranması gerekiyor. İlçe başkanlıklarının ilçe mesajlarında bu tür konulara yer vermemelerini rica ediyorum. Bütün ilçeler, delege seçimlerini üyelere duyurursa çok iyi olur. 9 Eylül'ün ruhuna, sorumluluğuna uygun bir şekilde davranmalıyız. Ayrıca örgütümüz, Adalet Yürüyüşü, Maltepe Mitingi ve Adalet Kurultayı'nın yarattığı iklime uygun davranmalı. Ben bu sorumluluğu örgütümüzden bekliyorum” dedi.

TİRE'DE TAKVİM DEĞİŞİYOR

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Tire'de delege seçim takviminin değişeceğini de açıkladı. İlçede seçim takviminin çok sıkıştırıldığını kaydeden Güven, bu şekilde bir seçim takviminin yapılmasına gerek olmadığını belirtirken, daha uzun süreli takvimler yapılmasının önemine dikkat çekti. Başkan Güven, şunları söyledi: “Alelacele delege seçimleri yapmamıza gerek yok. Delege seçimleri yapılırken bir siyasi çalışma da yürütülmeli diye düşünüyorum. Bu nedenle Tire'deki delege seçimlerinin takvimi değiştirilecek. Yeni bir takvim oluşturulacak. Bu konuda il yönetimini görevlendirdik. İlçe başkanı ile birlikte bunu planlayacaklar. Bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum” dedi. İzmir'in Türkiye'ye örnek olması gerektiğinin altını çizen Güven, örgütün ve ilçe başkanlarının deneyimli kişiler olduğunu, delege seçimleri ile ilçe kongrelerinin sağlıklı şekilde tamamlanacağına inandığını ifade etti. Seçimler konusunda CHP İzmir İl Örgütü'nün de tarafsızlığını koruyacağını ve süreci doğru bir şekilde yöneteceğini düşündüğünü belirten Güven,
il başkanı olarak buradaki en tarafsız partilinin ise kendisi olduğunu söyledi.

Hasan Arslan delege olamadı

Çiğli'deki gergin seçimlerde, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, şok yaşadı. Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun mahallesi olan Küçük Çiğli'de, mavi ve kırmızı listeler yarıştı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun desteklediği mavi liste; Ali Rıza Koçer, Utku Gümrükçü ve Aziz Buğa’nın çıkardığı beyaz listeye karşı yarıştı. Muhaliflerin listesi delege seçimlerini kazanınca, Hasan Arslan ile Zeynel Mertoğlu delege seçilemedi.