Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin ardından ‘Atatürkçülerin’ olabileceğini söyleyen Fethullah Gülen’e “Sen ordudaki Atatürkçü paşaları ortağınla temizlemedin mi?” diye tepki gösterdi

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin yıldönümünde yabancı basına bolca röportaj veren Fethullah Gülen’in “15 Temmuz’u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir” sözlerini gündemine aldı.

Kılıçdaroğlu, “Bir densiz kalkmış şu açıklamayı yapıyor; '15 Temmuz’u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir’ diyor, bunu FETÖ terör örgütünün lideri diyor. Sen ordudaki Atatürkçü paşaları ortağınla birlikte temizlemedin mi? Yine o dönemde de mazlumlara biz sahip çıktık. AKP size devleti teslim etti, savcınıza kurşun geçirmez araba tahsis etti. Onlar size hoca efendi diyorlardı.” dedi.

HER İSTEDİĞİNİ VERDİLER

İktidarın bir dönem Cemaat’in her istediğini verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “169 general verdiler, üniversiteler verdiler, rektörler verdiler, yüzlerce okul verdiler, yüzlerce dershane verdiler. Emniyet müdürleri verdiler, istihbaratçı sorunumuz var dediniz, istihbaratçılar verdiler, size banka kurdurdular, kurdeleleri kestiniz. Yüzlerce binlerce öğretmen verdiler. müsteşarlar verdiler ve siz daha da ileri gittiniz. Biz Türkiye’nin bütün sırlarınız istiyoruz, kozmik odayı istiyoruz dediniz, kozmik odayı da verdiler. Kozmik odayı bir terör örgütüne vermek vatana ihanettir, ihanet edenler de iktidardadır.”

CHP lideri, “Asıl sorunlu seninle birlikte sana devleti teslim edendir” deyip, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sana devleti teslim edenlerde er geç hesabını soracağız, kimse unutmasın. Demiştik ki bir ipte iki cambaz oynamaz, biri düştü, diğeri duruyor. O da hesabını verecek göreceksiniz.”

Gazetecileri serbest bırakın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet davasında tutuklu yargılanan gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında da bulundu. Kılıçdaroğlu "Cumhuriyet'le yaşıt bir gazete. Bütün ömrü FETÖ gibi suç örgütleriyle mücadele eden bir gazete. Şimdi bu gazetenin yazarlarını alıyorsunuz, FETÖ'yle iltisaklı diye hapse atıyorsunuz. Aklın mantığın alacağı şey değil" dedi. Kılıçdaroğlu, tutuklu gazetecilerin isimlerini sayarak "Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Güray Öz, Hakan Kara, Turhan Günay, Musa Kart, Bülent Utku, Kemal Güngör, Ahmet Şık, Emre İper. Umuyoruz bu arkadaşlar serbest bırakılırlar" dedi.