CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Adayı Tunç Soyer’in katılımıyla Buca’da Balkan ve Rumeli göçmenleriyle bir araya geldi.

Buca'da bir restoranda düzenlenen organizasyona CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Şehoviç, Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, İzmir’de faaliyet gösteren 70 Rumeli ve Balkan Derneği’nin başkanları ve bine yakın göçmen katıldı.

Bahar dilekleri

Şarklılarla, Balkan türküleri ve Balkan halaylarıyla festival havasında geçen buluşmada Erhan Kılıç, vatandaşlara sürpriz yaptı. Balkan kültüründe baharın gelişiyle dilekler tutularak takılan ve Marteniçka adı verilen kırmızı beyaz bileklikleri toplantıda hediye eden Kılıç, “ Bu bilekliklerle 31 Mart akşamı hep beraber bahara yürüyeceğiz” dedi.

Sadece bir yerel seçim değil

İzmir’deki göçmenlerin tarihte çok büyük açıklar çekerek İzmir’e geldiğini, cumhuriyetin tarihten beri savunucusu olduklarını söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Buca, Rumeli Balkan göçmenlerinin yoğunlukla yaşadığı bir yer. Makedonya’dan, Selanik’ten Balkanlardan yoğun acılar yaşayarak burada yeni düzen kuran bir halk var. Buca, göçmen vatandaşlarımızın barış, kardeşlik içinde yaşadığı bir ortamdır. Bugün bayrağa vatana millete sahip çıkacağımız kritik bir süreçten geçiyoruz. 31 Mart yerel seçimleri, sadece belediye başkanlarımızı seçeceğimiz bir yerel seçim değil. Daha da önemli bir anlamı var. Ülkemizin, cumhuriyetimizin, demokrasimizin, hukuk düzenimizin yeniden eski haline gelmesi için; ülkemizin daha huzurlu, barış içinde yaşaması için son derece önemli bir seçim. Sizleri genç başkan adayı kardeşimiz Erhan Kılıç’ı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tunç Soyer’e sizlerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de gericiliği yok edeceğiz

İl Başkanı Yücel’in ardından göçmenlere seslenen Erhan Kılıç, “Benimm iki tane olmazsa olmazım vardır. Biri bayrağımız, diğeri Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Ben bir cumhuriyet çocuğuyum. Benim yolum adalet yolu, benim yolum Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yoldur. Ben bunu Buca’da da en yüksek aşamaya getireceğim. Bunu Tunç Başkanımızla İzmir’den başlayarak tüm Türkiye’de yaşatacağız. Hep beraber Atatürk ülküsünü tüm Türkiye’ye yayalım. Türkiye’de artık gericiliği yok edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Buca’nın İzmir’e vereceği aydınlığa inanıyoruz

Kılıç’ın arından söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “Atalarımız bir büyük kadim kültürün insanlarıdır. Buca, İzmir’in aydınlık yüzüdür. Çünkü çoğunluk sizlersiniz. Eğer bir kenti güzelleştiren şey demokrasiyse demokrasinin olmazsa olmazı örgütlü toplumdur. Burada örgütlü bir toplum olarak yaşıyorsunuz. Örgütlü toplum bir camiayı nasıl aydınlatırsa o kadar aydınlatabilir. Buca’nın aydınlık yüzüne inanıyoruz. Buca’nın İzmir’e vereceği aydınlığa inanıyoruz. Kolay değil Mustafa Kemal’in hemşerisi olmak. Biz İzmir’de büyük bir aşkla çalışacağız diyoruz. Çünkü yapacak çok şey var. Biz bu topraklarda derya içinde deryayı bilmeden yaşadık. Bu potansiyelle başka bir yaşam kurmak mümkün. Bu aşkla 31 Mart akşamını bekliyoruz” diye konuştu.

Balkan dernekleri adına söz alan Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu ise tüm Balkan vatandaşlara CHP’de birleşme çağrısı yaptı. Pehlivanoğlu, “ Balkan camiası Atatürk’e aşıktır. Balkanlar, Balkan havası gibi soğuk değil, hepsi sıcak insanlardır. Balkanlar şimdiye kadar Atatürk’ün çizdiği yolda yürümeye devam ettiler; bundan sonra da devam edecekler. Soğan, domates, patlıcandaki fiyat artışı bize koymaz. Ama bugün dini istismar edip kafaları karıştırmaya çalışanlara karşı, beka deyip en önemli kurumları satanlara karşı, bizim CHP’de tek yürek olmamız lazım. Bugün dargınlıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakarak çok daha fazla CHP’nin yanındayız” şeklinde konuştu.