İzmir halkına çağrıda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, “İkinci turda Tayyip Erdoğan’ı kim yenecekse ona oy verin” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, Milletvekili adayları Yıldırım Ulupınar, Doğukan Demirel partililer katıldı.

“Biz bu ceberut iktidardan kurtulmak istiyoruz” diyen Dervişoğlu, “İkinci tura Tayyip Erdoğan’ı yenecek bir rakiple çıkmak istiyoruz. İzmir halkına çağrımdır. İkinci turda Tayyip Erdoğan’ı kim yenecekse ona oy versinler. Türkiye’yi yeni bir maceraya sürüklenmekten kurtarsınlar” diye konuştu. Dervişoğlu, 2002 seçimlerinde AKP’nin yüzde 18 oy aldığını hatırlattı. “Yüzde 18’in üzerine koymak için İzmir’e ne yapmıştır?” diye soran Dervişoğlu, “AK Parti 24 Haziran’da 2002 yılındaki oy bandına geri dönecektir. Bugün de şayet yüzde 18 alırsa öpsün başına koysun. Bu siyasi parti tablo Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 3. sıradaki adayının seçilemeyeceğini gösteriyor. Binali Yıldırım İzmir’e önem göstersin yoksa 3. sıradaki adayı kazanamıyor” dedi. Dervişoğlu, İYİ Parti'nin İzmir’den birinci parti çıkmasının da sürpriz olmadığını söyledi.

AKŞENER'İN PROGRAMI


Meral Akşener'in 10 Haziran'da İzmir'e yapacağı ziyarete ilişkin bilgi veren Dervişoğlu, “Bilindiği gibi 10 Haziran Pazar günü Sayın Genel Başkanımız İzmir’e gelecek. Önce Bergama’da Cumhuriyet Meydanı’nda sonra da Tire’de İtfaiye Meydanı’nda halkla buluşacaklar. Kadir Gecesi olması sebebiyle Gündoğdu Meydanı’nda, başka hiçbir siyasi partinin yapmadığı halk iftarı vereceğiz. Genel başkanımız manevi atmosferi bizimle paylaşmak isteyen İzmirlilere hitap etme imkânı bulacak. Tüm İzmirlileri halk iftarına davet ediyorum” dedi.

BÜYÜK MİTİNG 2. TURDA


İYİ Parti Lideri Akşener için 10 Haziran sonrasında ve seçim öncesinde büyük bir İzmir mitingi planlamak istediklerini vurgulayan Dervişoğlu, “Biz bunu çok arzuluyoruz ama genel başkanımız 22 Haziran’da İstanbul’da bulunacaklar. Takvimde el verişli bir boşluk olursa büyük İzmir mitingi kampanyanın son günlerine doğru düşünüyoruz. Asıl düşündüğümüz İzmir mitingi ikinci tura kalınca gerçekleşecek. İzmir’e yakışan da bir miting olur” dedi.
Dervişoğlu ve parti üyeleri toplantının hemen ardından Akşener’in seçim kampanyasına destek olmak adına banka hesabına para yatırdı.