Erdoğan, 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul'da kimsenin 13-14 bin oyla 'kazandım' havasına girmeye hakkı olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Rusya ile iş birliğimiz artarak, güçlenerek devam ediyor" diyen Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bu yıl üçüncü defa yüz yüze görüşeceklerini söyledi.

Erdoğan, "Suriye başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeleri ele alacağız. Vize serbestisi konusu da elbette gündemizde yer alan bir başlık. Hususi pasaptort ile TIR sürücüleri için vizesiz seyahatin acilen uygulanmasını sonra bütün vatandaşlarımız için hayata geçmesini istiyoruz" diye konuştu.

'ORTADA 330 BİN GEÇERSİZ OY VAR'

Gazetecilerin soruları üzerine yerel seçim itiraz sürecine ilişkin açıklama yapan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde 'organize usulsüzlükler' yapıldığını öne sürdü ve "Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, bazı örgütlü suçların işlendiğini gördüklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Biz bu belgelerle, bilgilerle, hatta TV tespitleri, kamera tespitleriyle nerede, nasıl, ne gibi yolsuzluklar yapılmış, bunları göstermek suretiyle bu adımı atacağız. Ortada 330 bin civarında geçersiz oy var. Sayımı yapılamazsa yapılacak başka şeyler var. Türkiye'de Yalova'da, Ağrı'da benzer olaylar yaşandı önceki seçimlerde."