Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde: 

- Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde maske, tulum, ilaç bulamayanlar kapımızı çaldı. 153 ülkeye bunları gönderdik. 

- Gezi'nin çevre ile, 17-15 Aralık'ın yolsuzlukla herhangi bir bağı yoktur. Bunların hepsi belli bir silsile ve plan içinde hayata geçirilmiş eylemlerdir. 

- Gezi olaylarının 15 Temmuz'a kadar yaşadığımız her hadisenin bir sonrakinin provası olduğunu görüyoruz. 

- Terör örgütü sadece cana ve mala kast etmedi aynı zamanda Kürt kardeşlerimizin inancına, mahremiyetine de el uzattı. 

-  FETÖ devletin içine sızdırdığı militanlarıyla demokrasimizi hedef alırken bölücü terör örgütü de milli birlik ve bütünlüğümüze kastetti.

- 6-8 Ekim olaylarında vatandaşımızı sokağa çağıranlarla çukur eylemlerinde belediye araçlarını teröre tahsis esenler aynıdır.

- Yargımız nasıl 15 Temmuz'un hesabını soruyorsa bölücü örgütün uzantılarından da 6-8 Ekim olayları ve çukur eylemlerinin hesabını soruyor. Yargımız 6-8 Ekim olaylarının hesabını hukuk önünde soruyor. 

- Bu ülke, geçmişte yapanın yanına kar kaldığı, darbecilerden eli kanlı katillere kadar birilerinden hesap sorulamadığı dönemler yaşamıştır.

- Hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunun yürürlükte olduğu dönemler artık geride kalmıştır. Unutulmamalıdır ki cezasız kalan her suç faili daha da azgınlaştırır. 

- Maddi zararı tazmin edersiniz fakat katillerden ve azmettiricilerinden hesap sormazsanız vicdanlarda kanayan yaraları iyileştiremezsiniz.

- Türkiye'nin en büyük siyasi partisi olarak bu çatı altında önce millet önce memleket diyen herkese yer var