AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı konuşmada, işçilerin onayını alacakları, işverenleri zorlamayacakları ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesini belirlemeye yönelik süreçten bahsetti.

Asgari Ücret ve Emekli İkramiyesi

Erdoğan, konuşmasında ekonomik hedeflere doğru ilerlediklerini belirtti. Hem yerelde hem de uluslararası alanda belirlenen hedeflere kararlılıkla yaklaştıklarını vurguladı.

İktidarın kararlı adımlarıyla geçici sıkıntıların ve olumsuzlukların kendilerine engel olamayacağını ifade eden Erdoğan, günlük yaşamdaki zorlukları aşarak umutsuzlukları bertaraf ettiklerini dile getirdi. Ekonomideki mantıksız fiyatlandırma davranışlarının yerini ise rasyonel fiyatlamalara bıraktığını belirtti. Ayrıca, enflasyonun kademeli olarak kontrol altına alındığını da vurguladı.

BBP lideri Destici’den 23 Nisan mesajı BBP lideri Destici’den 23 Nisan mesajı

Ekonomik Büyüme ve Hedefler

Cumhurbaşkanı, 2023'ün ilk 9 ayında %4,6'lık bir büyüme kaydedildiğini açıkladı. Hedefledikleri kaliteli ve sürdürülebilir büyüme konusunda en ufak bir sapma olmadığını belirtti. Önlerindeki yılın, dengeyi yeniden sağlama dönemi olarak görüldüğünü ifade etti.

Çalışanlara Yönelik İkramiye

Erdoğan, çalışan emeklilere de 5 bin TL'lik bir ikramiye ödeneceğini duyurdu. Bu ödemenin hızla yapılarak hesaplarına yatırılacağını söyledi.

Asgari Ücretteki Zam

Yılbaşında, ekonomik dengeyi bozmayacak, çalışanların kayıplarını telafi edecek bir asgari ücret belirleneceğini belirten Erdoğan, işçilerin onayını alacaklarını, işverenleri zorlamayacaklarını ve istihdamı olumsuz etkilemeyecek bir asgari ücret seviyesi üzerinde süreci yöneteceklerini ifade etti.

Yerel Seçimlere İlişkin Açıklama

Erdoğan, yerel seçimlere dair de konuştu. Yaklaşık 5 yıldır muhalefetin yönetiminde olan belediyelerle ilgili olarak, "Muhalefetin uzun süredir yönetiminde olan belediyeleri, gerçek anlamda belediyecilikle buluşturacağız." dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ