HDP'ye operasyon çağrısı yapan Bahçeli, "AYM'nin görevini yapmasını bekliyoruz" dedi. Bahçeli devamında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle hedef aldı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşuyor.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, HDP'yi hedef aldı. Bahçeli, "HDP'yi Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) "terör" iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (DİAYDER) dayanak gösterilmesiyle teftiş başlatılması üzerine de konuştu. Bahçeli, DİAYDER iddianamesini gündeme getirdi ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Bahçeli, "Bize 'Saray'ın sözcüsü' diyen Kılıçdaroğlu, Kandil'in teşrifatçısı, termikçisi, tedarikçisidir" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Türk milleti terörizmin hain planlarına, terör örgütlerinin kanlı saldırılarına diz çökmeyecektir. Terörizmin hiçbir şekli, türü, türevi masum değildir. Türkiye'nin üstesinden gelinmesi kaçınılmaz olan öncelikli sorunu bölücü terördür. Bunun üstesinden gelinmeden hayatın diğer alanlarında istikrar yakalanması belki de imkansızdır. Terör, ülkemizin kabuk bağlamamış yarasıdır. 

Sınırlarımızın mücavir alanlarında, dağlarda, mezarlarda, şehirlerde, belediyelerde, bürokraside ve gazi Mecliste bölücü teröristleri temizlemedikten sonra rahat bulamayız. Milli bekamız, güvenliğimiz buna bağlıdır. Bayrak inmesin diye yavrularını mezara indiren şehit analarına-babalarına vefa borcumuzu ödemek zorundayız. Biz TBMM'de terörist istemiyoruz. Terör örgütüne eleman devşiren sözde Kürdistan propagandası ile sabırlarımızı kevgire çeviren HDP'yi Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz. AYM'nin görevini yapmasını bekliyoruz. 

Mehmetlerimize kurşun sıkan hainlerle düşüp kalkacaklar, terör kamplarında silah eğitimi alacaklar, karşımıza geçip demokrasi, insan hakları, barış ezberlerini utanmadan sıralayacaklar, bu ne kepazeliktir!"

'BALON MU PATLADI, BORU MU PATLADI'

"İmha edilen 4 teröristten biri olan Volkan Bora'nın şu anda HDP Diyarbakır Milletvekili olan bir kadınla nasıl karanlık münasebet kurduğu deşifre olmuştur. Bu bölücü vekil hakkında gereken hukuki tahkikat, dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili tasarruf derhal temin edilmelidir. Terörist sevdalıları meclis koridorlarındadır. 

Geçen cumartesi günü 3 kahramanımızın şehadeti neticesinde toplumun her kesiminden taziye mesajları paylaşıldı. CHP'nin yayımladığı mesaja dikkat buyurun: Kılıçdaroğlu özetle dedi ki 'Barış Pınarı Bölgesi Gültepe Hudut Karakolu'nda askeri araç geçerken yaşanan patlamada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.'

Daha ilgincini İP Başkanı gündeme taşıdı şunları söyledi: 'Şanlıurfa'da patlama sonucu şehit verdiğimiz kahraman mehmetçiklerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum.' 

Patlayan nedir, belli değil. Patlatan kimlerdir açık ve net değil. Balon mu patladı, boru mu patladı, tüp mü, lastik mi, bomba mı, anlayan yoktur, anlatan yoktur! PKK'ya, YPG'ye tek bir laf, atıf yoktur, eleştiri yoktur. Bölücülerle işbirliği, terörle ittifak vardır, patlama ortaklığı vardır, ağız birliği vardır ve karşımızdadır. 

HDP'yi küstürmemek için kırk dereden su taşıyanlar, PKK'yı incitmemek için suya sabuna dokunmayanlar samimiyet fukarası, millet muhalifleridir."

MUHALEFETİ HEDEF ALDI

"Ey zillet partileri çekinmeyin, telaşlanmayın, itiraf edin, PKK bomba tuzakladı, sonra da patlattı derseniz sadece adam olursunuz, ahlaklı olursunuz, dürüst ve tutarlı olursunuz. Faili meçhul konuşmaktan imtina etmek korkaklıktır, terör simsarlığıdır. Şehitlerimizin hakkını bölücü teröristler kadar ağzına alamayanların ne yatacak ne kaçacak yeri kalmıştır. 

CHP Genel Başkanı geçen hafta TV'de bir yalana bin yalan ekleyerek, 'Terör konusunda bir şey geldi de biz hayır mı edik, yapmayın, etmeyin mi dedik.' Bu temelsiz açıklamayı duyduktan sonra ne dile getirsek boşunadır! Türkiye'nin değişen terörle mücadele stratejisi kapsamında terörü kaynağında engellemek asıldır, esastır, önceliklidir. Irak ve Suriye'ye asker gönderilmesini iki yıl uzatan tezkere 26 Eylül 2021'de Meclis'te oylanırken CHP hayır dedi mi? Dedi. Bu tezkereye HDP hayır dedi mi? Kuşkusuz... İP sadece 2 3 vekil ile oylamaya iştirak edip kerhen evet dedi... CHP Genel Başkanı kuyruklu yalana nasıl başvurabiliyor? Milletimizi kandırmaya ne hakla cüret edebiliyor?