İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı savat Dervişoğlu, AK Parti iktidarları döneminde vatandaşın bayram kutlamayı unuttuğunu belirterek, “Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Vatandaş bayram kutlamayı çoktan unuttu. 24 Haziran’da tüm sıkıntılardan kurtulmak için önümüzde büyük bir fırsat var. Türk siyasetinde artık İYİ Parti gerçeği var. Tüm vatandaşlarımıza, ‘Bize güvenin’ diyoruz” dedi.


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 1. bölge milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, tüm İzmirlilerin Ramazan Bayramı’nı kutladı, vatandaşların AK Parti iktidarları döneminde hep sıkıntılarla boğuştuğu için bayramları kutlamayı unuttuğunu söyledi. Vatandaşların yaşadığı bıkkınlıktan ve ekonomik sıkıntılardan kurtulmak için önlerinde önemli bir dönemecin olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, 24 Haziran’da Türkiye’nin yüzünü güneşe döneceğini inandığını ifade etti.


musavat-dervisoglu

 

İYİ PARTİ İKTİDARA YÜRÜYOR


Dervişoğlu, Türk siyasetinde artık İYİ Parti gerçeği olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaşların birkaç parti arasındaki sıkışmışlıktan kurtulması için İYİ Parti Türk siyasetine yeni bir alternatif olarak yerini almıştır. Artık İYİ Parti gerçeği var. Bunun aksini söyleyen bir kişi bile yok. İYİ Parti vatandaşların umudu oldu. İzmir partimizi bağrına bastı ve iktidara gelme potansiyelini gördü. Bu umudun boşa çıkarmayacağız. 2002’den sonra siyasetin merkezi boşaldı. Merkez seçmenin bir kısım AK Parti’ye bir kısmı da CHP’ye oylarını yansıttı. Hem CHP’nin hem AKP’nin oyu arttı. O boşalan merkezde şimdi İYİ Parti var. Matematiksel olarak en fazla oyu AK Parti’den alacağız. CHP’ye oy veren merkez seçmenin adresi de İYİ Parti olacak. Bu noktada hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır” dedi.



‘KEŞKE İYİ PARTİ DAHA ÖNCE KURULSAYDI’


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, kendi seçim bölgesini karış karış gezdiğini ve İzmirlilerden çok olumlu geri dönüşler aldığını belirterek, “AK Parti iktidarında metal yorgunluğu var. Vatandaşlarımızda bıkkınlık mevcut. İnsanlarda ‘Biz bunlara neden oy verdik?’ gibi pişmanlıklarını ifade eden cümleler duyuyoruz. Vatandaşlar bizlere ‘İYİ Parti’yi daha önce kursaydınız’ diyorlar. Karadeniz’i gezdim. Binali Yıldırım’ın yüzlerle miting yaptığı yerde Meral Akşener, binlerle miting yaptığını gördüm. Amasya, Sivas, Tokat, Kayseri, Kahraman Maraş, Elazığ, Malatya, Gümüşhane, Bayburt, Urfa Mardin, Şırnak, Bitli,  Bingöl, Batman, Muş,  Diyarbakır; bu coğrafyalardan İYİ Parti’ye yöneliş var. Bu durumu karartmaya çalışıyorlar. Ama milletimiz bunu biliyor. Dağ köyünden gelen yaşlı bir teyzeye, ‘hangi partiye oy vereceksin” diye  soran muhabire yanıt olarak; ‘Kadına vereceğim’ diyor. ‘O kadının hakkını yiyorlar, Televizyona çıkarmıyorlar, seçime sokmak istemediler” diyor. Demek ki halkın vicdanı uyanmış. Bu nedenle Tayyip Bey, atı alan Üsküdar’ı geçecek diyemeyecek” dedi.