CHP İzmir İl Kongresi’nin sonuncusu Çiğli’de yapıldı. İki adaylı ve gergin başlayan yarışın galibi, eski ilçe Başkanı Utku Gümrükçü oldu.

umutCHP İzmir’de ilçe kongrelerinin sonuncusunu Çiğli’de kurduğu sandık ile tamamladı. 10 Aralık’ta yapılması gereken kongre İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun mahalle delegeleri listesini kongre tarihinden 15 gün önce İlçe Seçim Kurulu’na göndermemesi nedeniyle 17 Aralık'a ertelenmişti. CHP İzmir İl Yöneticisi ve Çiğli eski İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ile Erkan Akar yarıştığı seçimde mevcut başkan Zeynel Mertoğlu, aday olmadı. Konuşmaların ardından yapılan seçimde Utku Gümrükçü ... oy alarak İlçe Başkanı oldu. Rakibi Akar ise ... oy aldı.

ÖNSEÇİM VURGUSU

Kongreye katılanlar arasında yer alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ön seçime dair bir öneride bulundu. Sertel; “Önümüzdeki milletvekilliği seçimlerinde birinci bölgeye bir, ikinci bölgeye bir kontenjan koyun. Asla ve asla birilerini oraya göndermeyi iyi olarak görmeyin. İzmir insanının siyaset yapma hakkını elinden almayın. O zaman 7 değil, 8,9 milletvekili çıkarmazsak gelin bizden hesap sorun. Belediye başkanlarını bütün üyelerimiz seçsin. İzmir’de 120 bin üyemiz sandığa gitsin büyükşehir belediye başkanımızı belirlesin. Böyle olursa 30 ilçenin 30’unda belediye başkanlarımız halka bağlı belediye başkanlığı yapar. Büyükşehir de öyle olur. Halkın seçtiği belediyeler halk için hizmet yapar” dedi.

GERGİNLİK YAŞANDI

Konuşmacılardan İlçe Sekreteri Ergül Akkara’nın sözleri ise salonda sert rüzgarların esmesine neden oldu. Geçmiş dönemde 615 kişinin istekleri dışında üyelikten düşürüldüğünü ileri süren Ergül Akkara; “Bunu sayın Gümrükçü’nün cevaplandırması gerekiyor” sözleri, salonda tansiyonu yükseltti. Bazı partililer, Akkara’ya tepki gösterdi.

Adaylardan kürsüye ilk çıkan aday Selim Utku Gümrükçü oldu. Gümrükçü kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. Gümrükçü; “Ben adam satmadım, satmam. İnsan ayırmadım ayırmam. Yolumdan dönmedim dönmem. Çünkü siz varsınız, gücümü sizden alıyorum.Gericiliğin yobazlığın karşısındayım. Siyasetten nemalananların karşısındayız. Önce ben diyenlerin sonuna kadar karşısındayım. Biz ne zaman birlikte olursak bir olursak kazanacağız” dedi.

Gümrükçü’nün ardından kürsüye Erkan Akar çıktı. Akar, “Kimseye biat etmeden bu yolda yürüyeceğiz. Bizim halka tabana inmekten başka çaremiz yok. CHP’ye oy kazandırmalıyız. Bunun tek yolu sokaktan geçiyor. Bize görev verirseniz öncelikle 12 bin civarındaki üyemizle buluşacağız. Kendi içimizde özeleştirimizi yapmazsak bir yere varamayız. Herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli nerede yanlış yaptık. Eğer seçilirsem milletvekilliğine ve belediye başkanlığına aday olmayacağıma söz veriyorum” dedi.